İngilizlere Türk zeytinini sevdirecek işbirliği

İngilizlere Türk zeytinini sevdirecek işbirliği

Marmarabirlik, dünyanın en büyük üçüncü perakendecisi ve Birleşik Krallığın en büyük marketler zinciri Tesco'nun, İngiltere'de bulunan 230 şubesinde ve internet portalında, ürünlerinin satışına başladı.

Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı alanında son iki yıldır ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, dünyanın en büyük üçüncü perakendecisi ve Birleşik Krallığın en büyük marketler zinciri Tesco’nun, İngiltere’de bulunan 230 şubesinde ve internet portalında, ürünlerinin satışına başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmarabilirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hidamet Asa; son dönemde gerçekleştirdikleri ihracat atılımıyla bulundukları ülke sayısını 43’e yükselttiklerini söyledi. Yeni dönemde etnik pazar dışında kalan tüketici profilini hedeflediklerini, Tesco işbirliğinin bu anlamda özel bir önem taşıdığını ifade etti.

Amaçlarının İngilizlere tat ve aromatik özellikleriyle benzersiz olan Güney Marmara zeytinini tanıtmak ve yüksek kaliteli ürünlerle kanalda kalıcı olmak olduğunu, bu amaçla market içerisinde yer alan özel stantlarda tattırma çalışmalarının planlandığını kaydetti.

Ulusal pazarda son 13 yılın en yüksek paketli ürün satış hacmini yakalayan ve karlılığını geliştiren Marmarabirlik, dış pazarlarda 28 milyon USD ihracat hedefiyle hareket ediyor. Birlik 2013 yılını 5.500 ton ürün ihracatıyla tamamlamayı planlıyor.

Dünya pazarında bulunurluğun yanı sıra ürün gamını her gün geliştiren Marmarabirlik, ARGE yatırımlarıyla farklı pazarlara hitap eden yeni ürünleri portföyüne dâhil ediyor.

İngiltere pazarında istikrarlı bir büyümeyi hedefleyen Marmarabirlik, Tesco ile geliştireceği işbirliği sonrasında milyonlarca yeni İngiliz tüketiciye ulaşarak bu pazardaki gücünü arttırmayı amaçlıyor.

Değerlendirmesine devam eden Sn. Asa; “Marmarabirlik olarak daha önce de İsviçre ve Avusturya’daki büyük market zincirleriyle anlaşmalarımızı tamamlayarak ürün satışına başlamıştık. Yeni açılım ile bundan sonraki dönemde dünyanın en büyük perakende zincirlerinin raflarında yer almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

   



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli