İnönü anıldı.

İnönü anıldı.

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında Atatürk´ün yanaında yer alan yakın arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti 1. Başbakan´ı 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü yurdun bir çok noktası ile birlikte Bandırma CHP ilçe Başkanalığında hazırlanan program ile anıldı.

/resimler/2018-12/25/1418444730448.jpg

2. Cumhurbaşkanaı İsmet inönü´nün vefatının 45. yıldönümü dolayısı ile Bandırma CHP ilçe başkanlığında düzenlenen programda konuşan İlçe Başkanı Niyazi yeloğlu; 

"25 Aralık 1973´te yaşama veda eden partimizin genel Başkanı, ilk başbakanımız 2 Cumhurbaşkanımızın 45 inci ölüm yıldönümünde saygı, millet ve özlemle anıyoruz

Sayın İsmet İNÖNÜ,

Hayatı emperyalistlerle savaşta geçmiş, yeri geldiğinde ABD ye yeni bir dünya kurulur ve o yenidünya da Türkiye Cumhuriyeti yerini alır diyecek kadar büyük bir devlet adamıdır.

Ülkemizi 2. Dünya Savaşı´ndan uzak tutan Lozan´ın büyük diplomatını tek partili dönemin en güçlü lideri olan, ancak bu yetkilerini asla kendi çıkarı için kullanmamış bir liderdir.

Kendi isteğiyle tek partili hayattan çok partili döneme geçmekle dünya demokrasi tarihine adını yazdıran siyasetçi.

Emperyalist güçlerin boyunduruğunda yıkılmış virane olmuş ülkeyi çağdaş bir topluma dönüşmesinde, toplumu Cumhuriyete kavuşturma hayallerini kuran ve bu hayalleri uğruna hayatını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir.

1. İnönü 2. İnönü Savaşlarının kahramanı, garp cephesi komutanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte en büyük rolü oynayan ve Atatürk´ün en yakın dava ve silah arkadaşıdır.

BİR MEMLEKETTE NAMUSLU İNSANLAR DA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA O MEMLEKET İÇİN KURTULUŞ YOKTUR diyen büyük siyasetçinin tertemiz hayatını ve devlet adamlığını özlemle ve saygıyla anıyoruz."

/resimler/2018-12/25/1721335101011.jpg



Anahtar Kelimeler: İnönü anıldı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli