İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINDAN OTEL İNŞAATI İLE İLGİLİ RAPOR

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINDAN OTEL İNŞAATI İLE İLGİLİ RAPOR

TEKNİK AÇIDAN YAPILAN İMALATLARDA VE TADİLATLARDA SAKINCA YOKTUR”






Yapım
çalışmaları devam eden, yeni Belediye binası karşısındaki otel inşaatı konusunda imzasız bir mektup ve bir gazetede yer alan haberle ilgili Belediye tarafından yapılan açıklamanın ardından, İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilciliği de bir rapor hazırladı.


Hazırlanan raporda, yerinde yapılan incelemeler sonucu ve proje müellifinin konuyla ilgili olarak 14.08.2012 tarihli raporunda yapılan değişikliklerle ilgili izninin olduğu anlaşıldığından Teknik açıdan yapılan tadilatlarda ve imalatlarda sakınca olmadığı görülmüştür” görüşüne yer verildi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Belediyeye de gönderilen ve bir yerel gazetede haber olarak yayınlanan söz konusu imzasız mektupta dile getirilen iddialarla ilgili Belediye tarafından gerekli işlemlerin önceden zaten yapılmış olduğunu söyledi.

Konunun tüm yönleriyle değerlendirilmesi amacıyla İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilciliğinden de bir çalışma istediklerini dile getiren Başkan Pekel, konuyla ilgili raporun hazırlanarak Belediyeye teslim edildiğini belirtti.

İnşaat Mühendisleri Odası raporunun, Belediye kontrol ekibi tarafından 25 Temmuz 2012 tarihindeki tutanakta belirlenen eksiklere paralel olduğuna dikkat çeken Sedat Pekel şunları söyledi:

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yerinde yapılan incelemede;  projeye uygun olmayan üç ayrı çalışma belirlenmiştir. Bu çalışmaların iki tanesinin müellifin raporu doğrultusunda bir sakınca oluşturmadığına karar verilmiştir.

Kapı boşluğu oluşturulması için, zemin katta bulunan asansör perdesinin bir kısmının kesilmesi konusunda ise belirtilen standartlara uygun olarak gerekli güçlendirmelerin yapıldığının görüldüğü dile getirilmiştir. Bu çalışma nedeniyle kolon ve kiriş gibi ana taşıyıcı elemanlarda herhangi bir zedelenme ve deformasyon tespit edilmediği belirtilmiştir.”

İnşaat Mühendisleri Odası'nın raporunda, bodrum katta perde betonda açılan pencere boşluğunda gerekli mesafe gözetildiğinden depremsel yönden bu durumun bir sakınca oluşturmadığının belirtildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Sedat Pekel, hazırlanan raporun belediye olarak konunun yakından takip edildiğini ve gerekli çalışmaların eksiksiz yapıldığını bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı