İnşallah açılışını da görürüz

İnşallah açılışını da görürüz

Bandırma Diş sağlığı merkezinin temeli törenle atıldı

Sunullah Mahallesi, Eski SSK Hastanesi bahçesinde temeli atılan ağız v e diş sağlı merkezinin inşaatı 300 gün içinde tamamlanacak. 25 ünitesi bulunan hastanenin yatım maliyeti ise 9 milyon 600 bin lira  Bandırma´da yapımı planlanan 25 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezinin temeli Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri; Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kaymakam Günhan Yazar´ın yanı sıra 40 yıl önce araziyi bağışlayan 76 yaşındaki Hikmet İşeri´nin katılımıyla atıldı.

/resimler/2018-7/30/1823267343021.jpg

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe, Türkiye´nin sağlıkta önemli yol aldığını belirterek devletin diş sağlığına da önem verdiğini aktardı. Kelemençe, Balıkesir´de bulunan 3 ağız ve diş sağlığı merkezi ile yıllık ortalama 751 bin kişiye diş sağlığı hizmeti verdiğini söyledi. Kelemençe,  ? Bu merkezler ile her türlü diş sağlığı tedavisini yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın büyük ücretler ödeyerek özelde yaptırdığı diş implandını da geçtiğimiz hafta içinde Balıkesir´de yapmaya başladık.? Dedi. Okullarda çocukların diş sağlığı muayenesinin de yapıldığını da aktaran Kelemençe, inşaatın 300 gün içinde tamamlanarak teslim edeceğini ve yatırım maliyetinin 9 milyon 600 bin lira olduğunu açıkladı.

/resimler/2018-7/30/1823590156155.jpg

?YEŞİL KARTLILARI HASTANEYE SOKMAK İÇİN BEN GENÇ BİR KAYMAKAM OLARAK BAŞHEKİMLERLE DEFALARCA KAVGA ETTİM?

Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazı, 90´lı yıllar Türkiyesiyle bugünü kıyasladı. 26 yıllık bir mülki idari amir olduğuna değinen ve yaşadıklarını anlatan Yazıcı şunları söyledi;  ?  Özellikle mesleğe başladığım ilk yıllarda ?yeşil kartlı´ hastaları hastaneye kabul ettirebilmek için kaymakamlar, valiler, milletvekilleri hastane yetkililerine torpil yaptırmaya çalışırdı. ´lütfen yeşil kartlı hastayı kabul edin´ diye. Tedavisini bilmiyoruz artık o günkü teknik koşullar neye izin veriyorsa. Yeşil kartlıları hastaneye sokmak için ben genç bir kaymakam olarak başhekimlerle defalarca kavga ettim. Şükürler olsun Türkiye çok iyi bir düzeye geldi. Fiziki anlamda yapılan, kazandırılan yüzlerce, binlerce hastanemiz oldu. Teknik anlamda da çok ileri düzeye geldik. Yetmedi ağız ve diş sağlığı, farklı farklı branşlarda hastaneler kuruyoruz. Artık sağlık çalışanları insanlara iyi muamelede bulunuyor. Ben huzurlarınızda tüm sağlık çalışlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarına yapılan yanlış davranışları kınıyorum. Türkiye´nin geldiği seviyenin asla Bandırma´da gerisinde kalmaz hatta en önde koşan ilçelerden bir tanesi olacak. Buradaki her türlü sağlık hizmetini hemşerilerimizin en üst düzeyde alması için tüm ilin siyasetçileri seferber oldu. Her gün bu şehirde sağlık için yeni bir şeyler sunuluyor. İnsanlarımızın bu zor anında yanında olabilmek için gayret sarf ediyoruz. Ben burayı bağışlayan Hikmet İşeri beye de çok teşekkür ediyorum. Bandırmamıza ağız ve diş sağlığı merkezi hayırlı olsun? 

Törende; Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Milletvekili Yavuz Subaşı da birer konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri baret giyerek düğmeye bastı ve inşaat alanında incelemelerde bulundu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı