İnşallah bu son olur

İnşallah bu son olur

Bandırma İHL`nde okuyan genç Erdek`te boğularak yaşamını kaybetti





Yaz sezonuna girerken bir bir ardına yaşanan boğulma olayları dikkatleri deniz sezonuna çekti

Kısa bir süre önce Ocaklar`da yaşanan iki ayrı boğulma olayı ardından bugün`de Erdek Kurbağalı`da meydana gelen boğulma olayında 18 Yaşındaki Bandırma İHL son sınıf öğrencisi Yunus Topal(18) arkadaşlarının gözü önünde boğularak hayatını kaybetti.

Olay Erdek Kurbagalı`da akşam saatlerinde meydana geldi.
Aslen Havran ilçesinden olup Bandırma`da İHL öğrencisi olan Yunus Topal karne arefesinde arkadaşları ile birlikte son kez bir deniz pikniği yapmak istedi.

Akşam saatlerinde 6 arkadaşı ile birlikte geldikleri Erdek`te otobüs`ten inip doğruca Kubağalı`ya indiler.
Henüz denize yeni girmişlerdi ki, sahilde gerili olan plaj mantarlarına kadar yüzen Yunus Topal geri dönmek istediğinde ayağına kramp girdi.
Kumsaldaki arkadaşlarının bakışları arasında suya dalıp çıkan genç bir taraftan yardım istedi.
Ancak birlikte denize gittiği arkadaşları yüzme bilmedikleri için kendisine yardımcı olamadı.

Kumsaldaki öğrenciler boğulma olayına karşı bilinçli olmadıkları için henüz olayın ne olduğunu anlayamamışlardı.
Kısa bir süre sonra arkadaşları Yunus`un gözden kaybolduğunda acı gerçeği anladılar ve çevreden yardım istediler.
Saatler 17.00 sularını gösteriyordu, Etraftan gelenler denize girip araştırma yapsalarda plajın dibi çamur olduğu için sonuç alamadılar.
Konu emniyete bildirilmesi üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, Erdek dalgıç kulübü, Sahil güvenlik ve bir balıkçı teknesinin yaklaşık 2,5 saatlik dip taraması sonucu Yunus Topal`ın cesedine ulaşılabildi.

Olay yerine gelen Erdek itfaiye arama kurtarma, Anbulans, Emniyet ve Dalgıç kulübü elemanları yoğun bir çalışma sonrası İHL öğrencisini kurtaramamanın üzüntüsü içersinde olay yerine getirilen ceset torbasına Yunus Topal`ın cansız vucudunu koyarak otopsi için morg`a kaldırdılar.



Aslen Havran`lı olup bu yıl tamamladığı Bandırma İHL`nin yurdunda kalan Yunus Topal veda etmeye hazırlandığı arkadaşları ile son gezilerini yaptığı Erdek`te ecele yakalanması olayı izleyen yüzlerce Erdekliyi hüzne boğdu.





demokrat58
8.06.2012 08:36:57
Şu an tüylerim diken diken...Bu nasıl iş böyle...Hergün boğulma vakaları...Genç fidanlar...Aslında bu da bir terör.Başka ülkelerde sertikası olmayanı denize sokmuyorlar.Biz deise ne cankurtaran hizmetleri,ne ilgi,ne alaka....Sonra;kader...Yavrum Allah rahmet eylesin.Nur içinde yat...Ruhuna fatihalar gönderiyorum...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı