``İntibak Kanunu taslağı Emekliyi memnun etmedi.``

``İntibak Kanunu taslağı Emekliyi memnun etmedi.``

Milletvekili Havutça, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun raporunu verdiği, Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinde Emekliler İntibak Kanun Taslağı'nın bu haliyle emeklileri memnun etmediğini söyledi.





CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun raporunu verdiği, Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine 22 Şubat Çarşamba günü başlanacak Emekliler İntibak Kanun Taslağı'nın bu haliyle emeklileri memnun etmediğini söyledi.

Havutça, 2 milyon 743 bin kişinin yüzde 70`inin yapılan düzenlemeden yararlanacağını, yüzde 70`inin aylıklarında 1 lira ile 322 lira arasında artışlar olduğunu SGK yetkilileri tarafından açıkladığını belirtti. Tasarının bu haliyle bütün kesimleri kapsamadığını dile getiren Havutça, tasarıyı, ``intibak`` diye tanımlamanın mümkün görünmediğini, bu çalışmanın intibak değil, iyileştirme olduğunu, eşitsizliklerin devam edeceğini vurguladı.

Havutça şunları söyledi:

Emeklilerimiz gençliğinde çalışan, üreten, alın teri döken, bu ülkeye vergi veren, emekliliği için prim veren ve bunun karşılığını emekli olduğunda layıkıyla alması gereken yurttaşlarımızdır. Emeklilere insanca yaşayacak koşulların sağlanması, Türkiye'nin 16. büyük ekonomisinden hak ettikleri payı alması, adaletin sağlanması için emekli intibak yasasının bir an önce çıkartılması, bu yasadan emekliler arasında eşit, adil ve insanca yaşayacakları bir ücret anlayışının benimsenmesi bir zorunluluktur.  ‘İntibak yapıyoruz' diyerek, emeklileri beklentiye sokan AKP hükümeti emeklilerimizi oyalama peşindedir. Emeklilerin büyük bölümü, TÜİK`in açıkladığı açlık sınırının altında maaş alıyor. Bu düzeltilmesi gereken bir durumken emeklilerimize, onurlarını koruyarak insanca yaşayacakları düzeyde bir gelir sağlanmalı bütün emeklilerimizin maaşlarını açlık sınırı, yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı