İntihar ihbarı verdi, Martı kayalıklarında bulundu.

İntihar ihbarı verdi, Martı kayalıklarında bulundu.

Erdek'te meydana gelen olayda, Faik Barut adlı kişi sandalla denize 155'e intihar edeceğini açıklaması, SAS komandolarının seferber olmasına neden oldu.

Erdek’te bugün saat 15.30 sularında Polis İmdat 155’e gelen intihar ihbarı, bölgede kayıp gençlerin cesedini arayan SAS komandolarına hareketli saatler yaşattı.

Olay Erdek iskelesinde Faik Barut (60)adlı vatandaşın, Osman isimli kendisine ait olmayan bir sandalla denize açılıp,  Polis İmdat 155’i arayarak intihar edeceğini açıklaması ile meydana geldi.

Polis, intihar ihbarını liman başkanlığına iletti, Liman Başkanlığı bölgede kayıp gençleri arayan Gölcük Deniz üssüne ait Sahil Güvenlik botuna iletildi.

Sahil Güvenlik botunun, Tavşan adası civarında yakın kara seyretmesi mümkün olmadığı için, daha küçük bir tekne ile Tavşan adası etrafında arama-kurtarma operasyonu başladı.

Ada etrafında yapılan aramada önce Osman isimli küçük kayık bulundu, daha sonra ise martı kayalıklarının içinde bir belirti gören SAS komandoları karaya çıkarak kayalıkların içinde buldukları Faik Barut’u, botla karaya getirdi.

Maceralı bir operasyon sonucu karaya çıkan Faik Barut, son günlerde yaşadığı olaylar karşısında son derece morali bozuk olduğunu ve intihar etmeyi kafasına koyduğunu söyledi.

Barut, karaya ayak basması ile birlikte polis nezaretinde Devlet hastanesine götürülerek muayene ettirildi.

 

 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı