İpek Çalışlar, Hepsitv´ye konuk oldu

İpek Çalışlar, Hepsitv´ye konuk oldu

?Mustafa Kemal Atatürk - Mücadelesi ve Özel Hayatı? kitabının yazarı İpek Çalışlar, Hepsitv´ye konuk oldu

Türkiye´nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada´nın Youtube kanalı Hepsitv, yazarlar ve okurları buluşturduğu yayınlarına hızla devam ediyor. Programın moderatörlüğünü üstlenen yazar ve televizyoncu Yekta Kopan, Latife Hanım, Halide Edib ve Mustafa Kemal Atatürk - Mücadelesi ve Özel Hayatı kitaplarının yazarı İpek Çalışlar´ı ağırladı.

/resimler/2018-11/12/1909062236539.jpg

Hepsiburada´nın Youtube Kanalı Hepsitv üzerinden yayınlanan ?Yekta Kopan´la Yazar Söyleşileri? programının geçen haftaki konuğu İpek Çalışlar oldu. İpek Çalışlar, konuşmasına kitabın önsözünde yer alan Atatürk biyografilerinin yazarlarının ve kaynak olarak yararlanılan kişilerin neredeyse tamamının erkek olduğuna değinerek başladı. Çalışlar bu kitabında, Atatürk ile görüşmeler yapmış kadın gazetecilerin dokümanlarından destek alarak, kadın dilini ön plana çıkardığını vurguladı. Yazar, aynı zamanda, Atatürk´ün babası Ali Rıza Efendi ve annesi Zübeyde Hanım´ın ortak mülkiyeti olmasından çok etkilendiğini ve dolayısıyla da bu konuya kitabının en başında yer verdiğini belirtti. Kitabı yazmasının yaklaşık 7 yıl sürdüğünü ekleyen yazar, kitabı yazarken Atatürk ile ilgili daha önce hiç bilmediği yeni bilgiler de edindiğini ekledi.

İpek Çalışlar´ın roman akıcılığında kaleme aldığı kitabı, titiz, derinlikli bir araştırmaya, Mustafa Kemal´in hayatının geçtiği yerlere yapılan yolculuklara, tanıklıklara ve belgelere dayanıyor. Anlatıya eşlik eden fotoğraflar ve zengin kaynakçasıyla Mustafa Kemal Atatürk benzersiz bir biyografi olma özelliği taşıyor.

/resimler/2018-11/12/1908458329887.jpg

?Kadınlar eşitlik istiyor?

Kadınların Cumhuriyet´in ilk dönemlerinde de hakları konusunda oldukça bilgili ve talepkâr olduğunun altını çizen yazar, kendilerine erkeklerle eşit haklar verilmesini istediklerini belirtirken, Atatürk´ün de kadınlara eşit haklar verilmesi konusuna oldukça önem verdiğini ekledi.

/resimler/2018-11/12/1907578328968.jpg

?Atatürk şekerli kahve seviyor?

Çalışlar, yayında Atatürk´ün şekerli kahve içmesinin kendisi dahil herkesi şaşırttığını belirtti. Selanik gezileri sırasında gittiği kahvehanelerde kahvelerin çok şekerli yapıldığını gördüğünü ve Atatürk´ün de bu sebeple Selaniklilerin şekerli kahve geleneğine alışmış olabileceğine değindi.

?Mustafa Kemal Atatürk - Mücadelesi ve Özel Hayatı? kitabına Hepsiburada´da https://www.hepsiburada.com/mustafa-kemal-ataturk-mucadelesi-ve-ozel-hayati-ipek-calislar-p-HBV00000DIP5M adresinden ulaşılabiliyor.

/resimler/2018-11/12/1906532546336.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli