İş adamlarına konuştu

İş adamlarına konuştu

Başkan Dursun Mirza, Müsiad´tan sonra Bansiad´ta iş adamlarına konuştu.

BANSİAD´ın aylık toplantısına konuk olan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, işadamlarının sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. 

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) Başkanı Cengiz Küçükköseleci, toplantıda Bandırma´nın sorunlarını gündeme getirdi. Büyükşehir yasasının eksikliklerine işaret eden Küçüköseleci, ?Sorun büyükşehir yasası ile ilgili bu yasanın tekrar gözden geçirilip düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum uzaktan kontrolle buranın yönetilmesi çok zor. ?dedi.

Cengiz Küçükköseleci, üyelerden gelen ?Güney Marmara sanayi planı, artacak nüfusla ilgili çözüm, trafik ve park sorunları, Malta, Cincukuru ve Livatya projelerinin son durumu, 1000´lik planlar, Belediye bütçesinin son durumu, kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi, çağdaş pazar alanları oluşturulması, şehir içi yolların düzenlenmesi ve yapımı ?? gibi soruları Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya sordu.

         BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA BANSİAD´ta KONUŞTU

Mirza, geçmişte BANSİAD´ın Bandırma´nın gelişmesi açısında çok iş yaptığına değindi. Üyeleri kutlayan Mirza ?24 Haziranda bu erken seçimi baskın seçimi panik seçim mi? bunu size bırakıyorum. Ben panik bir seçim olduğunu düşünüyorum bazı partileri de seçime sokmamak için yapıldığını düşünüyorum. Biz parlamenter demokrasiyi savunuyoruz. Dolar 4 lirayı aştı derken yatırım yapma olanağı ortadan kalktı ve demokrasi seviyemiz en alt seviyeye indi. OHAL´den herkes mağdur mesela ben içişleri bakanlığı izin vermeden yurt dışına çıkamıyorum. ? dedi.

Mirza, Büyükşehir ile birlikte seçim öncesi açıklanan ?Bütçeler artacak? gibi sözlerin tersinin yaşandığını ve Bandırma Belediyesi´nin gelirlerinin azaldığına işaret etti. Mirza ? Bandırma hızla büyüyen bir kent. Üniversitesiyle, ulaşımıyla i turizm ve tarım potansiyeliyle, sanayisiyle çok önemli bir bölgeyiz gelişimi için her şey var ama maalesef ilçe statüsündeyiz. Bu elbise bizi sıkıyor. Biz 100 milyon lira bütçe yapıyoruz Yalova´nın 200 civarıymış. İşte fark burada. ?dedi Büyükşehir Belediyesine bağlanan bölümleri de aktaran Mirza ? BASKİ yaklaşık 20 milyon su parası topluyor. Balıkesir genelinde toplanan su parası140 milyon, bunun 100 milyonunu bizden topladılar. Kazılar AYKOME´den izin alınarak yapılıyor bizim bile haberimiz olmuyor. Afetlerle mücadele, ilaçlama, itfaiye büyükşehirin yetki alanında. Köy bağlantı yolları, trafik UKOME büyükşehir´in yetki alanında. Büyükşehir yasasında yanlışlık var şehirlerin fiziki durumu aynı değil. İstanbul´a da aynı Balıkesir´e de aynı yasa uygulanıyor.100 kilometre öteden buraya hizmet gelemiyor. Bence büyükşehir büyük projeler yapmalı, arıtmaları, kavşakları yapmalı. Gelsin benim Cinçukur ve Livatya projemi yapsın. ?dedi.

/resimler/2018-4/19/1612489058160.jpg

         ?BÜYÜKŞEHİRDEN 1 MİLYON 600 BİN LİRA  ALACAK VAR?

Büyükşehir başkanından sonuç beklediklerini aktaran Mirza ?Özellikle sanayi planları 5000´lik planlar öncelikle yapılmalı, 4 ana cadde ve sahil bandının bize bırakılmasını istedik.  Ordu Donatı alanında tema park projesi vardı. Biz oranın Bandıram halkına kazandırılmasını istiyoruz. Teklif ettik 100 dönüme karşı Edincik´ten imarlı 200 dönüm verelim diye teklif ettik. Katık Atık ve Çevre Temizlik bedellerini  alamıyoruz. 1 milyon 600 bin lira alacağımız var ekonomik sıkıntıdan veremiyorlar. Adnan Menderes meydanında ticari işler yapmak istiyoruz. Bir otel projemiz var ama buranın ticari alana dönüştürülmesi lazım. Bu plan değişiklikleri Büyükşehir´den geçmesi lazım. Su tarifleri konusunda su 3 liradan 5 liraya çıktı. Yüzde 25 indirim yaptılar ama 4 liraya indi. Biz sürekli tek fiyat talep ettik. Büyükşehirlerin hepsinde tek fiyat uygulanıyor dedik. Bizi hiç dinlemediler. Balıkesir´de 1,5 lira Bandırma´da 4 lira? diye konuştu.

Bandırma´nın çarpık kentleşmesini istemediklerini belirten Mirza ?5000´lik planlar yapılıyor. Trafik konusunda ise eskiden trafik komisyonu vardı. Şimdi ise Büyükşehir UKOME´ye gidiyor. Bizim buraya giden birçok önerimiz var. Onlar karar alıyor masrafı biz yapıyoruz. Trafik Bandırma´nın 1. sorunu ve park sorunu.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/19/1916179117195.jpg



Anahtar Kelimeler: adamlarına konuştu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli