İş birliği Protokolü İmzalandı.

İş birliği Protokolü İmzalandı.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu İçin Üniversitemiz ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı.

Üniversitemiz, kamu-üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi amacıyla çıkarılan 7033 sayılı kanun doğrultusunda, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi ile iş birliği protokolü imzalayarak Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu kurulması için önemli bir adım atmış oldu. Protokol imza töreninde, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in başkanlığındaki üniversitemiz heyetinde, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Kurulu (MEYOK) Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Mustafa İmamoğlu bulunurken, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´ni temsilen ise Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Gökaslan ve Bandırma Organize Sanayi Bölge Müdürü Onur Yüce yer aldı.

/resimler/2018-10/31/1331586261885.jpg

Üniversitemiz ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu kurulması ve kurulacak olan bu meslek yüksekokulunun eğitim binası, laboratuvar ve atölyelerinin Bandırma Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından yapılması ile Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nin bünyesinde bulunan firmaların, Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak için üniversitemizdeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıyı kullanarak ortak çalışmalar yapılması hedeflenmektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir protokol imza töreninde, ?Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda da Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar başta olmak üzere, Gönen´deki kamu ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek görmekteyiz. Üniversitemizin birimlerinin Gönen ile ilişkileri çok kuvvetli. Hüseyin Yakar beyle Üniversitemiz kurulduktan sonra birçok kez bir araya geldik. Organize Sanayi Bölgesi´nde kuracağımız Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Teknik Meslek Yüksekokulu için de birlikte somut adım atmış olduk. Üniversite olarak üçüncü yılımızı doldurduk ve her alanda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda kamu-üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak için de gayret ediyoruz. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TEKNOKENT açma planlarımızı önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda da en büyük desteği Organize Sanayi Bölgesi´nden almayı umut ediyoruz. Kamu-üniversite-sanayi ortak çalışma açısından Organize Sanayi Bölgesi´nin içinde de bir yer düşünebiliriz. Hem Gönen Meslek Yüksekokulumuz, hem de yeni açmayı düşündüğümüz Bandırma OSB Teknik Meslek Yüksekokulumuz için ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu yeni program açma tekliflerimizi YÖK´e ileteceğiz. Yeni açılacak Bandırma OSB Teknik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Kaynak Teknolojisi ve Kimya Programlarını YÖK´ten talep edeceğiz. Yeni Meslek Yüksekokulumuz´un teknik programlar ağırlıklı bir meslek yüksekokulu olmasını istiyoruz? diye konuştu.

/resimler/2018-10/31/1333447201435.jpg

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise, ?Bu bir başlangıç protokolü. Üniversitemizle Ar-Ge çalışmalarını da fazlasıyla artırmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu Türkiye için de oldukça faydalı olacaktır. Gelişmekte olan bir sanayi bölgesine sahip olduğumuz için bu çalışmaların etkili olacağını düşünüyorum. Kamu-üniversite-sanayi iş birliği anlaşmalarını çok önemsiyoruz. Sanayiciliğin üniversite ile iç içe olmasını istiyoruz. Sanayiciler yatırım yapacakları yerlerdeki nitelikli işgücü ile altyapıyı çok önemsiyor. Ortaya çıkabilecek bu eksikleri de üniversitemiz ile olan çalışmalarla gidermiş olmayı umut ediyoruz? dedi.

Konuşmalar sonrasında, iş birliği protokolünün imzalanmasına geçildi. Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar protokolü imzaladı.



Anahtar Kelimeler: birliği Protokolü İmzalandı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu