İş varsa, Aş´ta var!...

İş varsa, Aş´ta var!...

Etimaden 84. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Etimaden 84. kuruluş yılını kutluyor. İktisadi kalkınmanın öncü kuruluşu Etimaden´in 1935 yılında Etibank olarak kurulması ve ulusal madencilik işletmeleri noktasında her geçen gün yatırım ve istihdamı arttırarak Bankacılık´a varan kurumsallaşması, hada sonraki yıllarda Eti Holdinğ ve Etimaden olarak isim değişikliği ile günümüze dek uzanan evrimi, Emet, Kırka ve Bigadiç işletmelerinden çıkartılan Bor türevlerinin işlenme noktasında 1965 yılında Bandırma´da kurulan Etibank işletmeleri asit ve bor işletmeleri olarak iki ayrı noktada faaliyete geçmesi ve kurumsal anlamda ilk kimya tesislerinin Bandırma´da kurulması kentin sosyal ve ekonomik yapısına büyük evrim kazandırmıştı.

Etimaden Bandırma işletmeleri istihdam anlamında 2000 çalışana kavuşsada, zamanla teknolejik değişimle bu sayı oldukça azalmış ve bugün taşeron çalışanları ile birlikte 1300 dolayında istihdam sağlamaktadır.

Etimaden Bandırma Müessese Müdürlüğü 84 yıl önce kurulan ve bugün dünyaca ünlü BOR türevlerinin çıktığı 3 ayrı kentin ürününü 50 yılı aşkın süredir işleyip, yükselen  kent Bandırma´ya iş ve istihdam sağlamakta olmasına "Şükür" anlamında geleneksel olarak pilav-ayran-tatlı ikramını bugünde sürdürdü.

Haydarçavuş Camii önünde konuşlanan Etimaden yemekhanesi, kendi tesislerinde hazırlanan etli pilav, ayran ve tulumsa tatlısını tüm Bandırmalılara ikram etti.

/resimler/2019-6/14/2012357356487.jpg

    PETROL İŞ´ten GELENEKSEL MEVLİT  

Etimaden işletmeleri, iş gücü sosyal dayanışma kuruluşu Petrol İş Sendikası Etimaden´in kuruluşunun 84. yılını Camiler´de okutacağı mevlit ile anacak.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı bu anlamda yaptığı açıklamada,"Etimaden işletmelerin ulusal anlamda ülkenin en büyük iktisadi ve istihdam sağlayan kurumlardan birisi olması çalışma hayatımızın gururudur. Etimaden işletmeleri olarak bugün 84. yılımızı kutluyoruz, Bandırma işletmeleri olarak 54. yılı geride bıraktık. Çabamız odur ki, kurumsal kaynaklarımızın daha istikrarlı çalışması bizden sonra gelecek gençlerimiz için istihdam demektir. Bu anlamda tüm Etimaden camiasının kuruluş yıldönümünğü kutluyor, emekliye ayrılan çalışanlarımıza sağlıklı yaşam, hakkın rahmetine kavuşanlara ise Allahtan rahmet diliyorum." dedi.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı, Çalışma hayatında mesai veren arkadaşlarının sağlık, sıhhat içinde görev yapmaları, emekliye ayrılan Etimaden çalışanlarının sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmeleri, hakkın rahmetine kavuşanların ruhuna rahmet okumak için bu akşam tüm camilerde mevlit okutacaklarını, bu meclitlere tüm Bandırma halkını beklediklerini açıkladı.

/resimler/2019-6/14/2023308619838.jpg

BİRLEŞİK KAMU İŞ FEDERASYONUNDAN "EKONOMİK KRİADE İŞSİZLİK ve SENDİKAL MÜCADELE" PANEL

Çalışma hayatının önde gelen isimlerinden, eski Petrol İş Sendikası Başkanı İsmail kayan´da Etimaden´in 84. kuruluş yıldönümü anısına Birleşik Kamu İş Konfederasyonu iş birliği ile "Ekonomik Krizde İşsizlik ve Sendikal Mücadele" konulu bir panel düzenledi.

15 Haziran Cumartesi günü Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezinde Saat 18.00 de İsmail Kayan´ın Maderatörlüğünde yapılacak "Ekonomik krizde işsizlik ve sendikal mücadele" konulu panel´de ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç ile Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanaı Mehmet Balık konuşacak.



Anahtar Kelimeler: varsa
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false