İşaret Dili Tercümanlık Hizmeti – Okeanos Tercüme

İşaret Dili Tercümanlık Hizmeti – Okeanos Tercüme

İşaret dili tercümanlık hizmeti sözlü ya da yazılı olarak sertifikalı eğitmenler tarafından sunulur.

  İşaret dili tercümanlık hizmeti sözlü ya da yazılı olarak sertifikalı eğitmenler tarafından sunulur. 

  İşitme ya da konuşmada engeli bulunan bireylerin işaret dili ile söylediği her bir kelimeyi sözlü ya da yazılı olarak kağıda aktarır. İşaret dili çeviri faaliyetlerinde bulunacak olan tercümanın görev ve sorumluluğu bulunur. Mesleki kurallara aykırı davranmadan beden dili ve iletişimde doğru bir teknik kullanarak işitme ya da konuşma engeli olan bireylerin iletişim kurmalarını kolaylaştırır. Yazı ve gramer konusundaki tüm kurallara uyarak cümle yapısını ortaya koyabilmek, bilgilerin bir araya getirilerek plan ve program dahilinde organize şekilde hareket etmek gerekir.

  İşaret dili tercümanı olmak isteyen bir kişinin öncelikle lisans ya da ön lisans eğitimi almış olması gerekir. Bulunulan il deki halk eğitim merkezlerine ya da özel eğitim kurumlarına gidilerek işaret dili öğreticisi ve tercümanı olabilmek için eğitim programlarına aktif olarak katılmak gerekir. Katılım sağlanan programlardan alınacak sertifika sayesinde işaret dili tercümanı olarak faaliyette bulunulabilir.

     İşaret Dili Çeviri Hizmeti Nasıl Yapılır?

  Ses ve sözler yardımı ile jest ve mimikleri kullanarak işaret dilinde anlatılan eylemin yazıya çevrildiği çok sayıda tercüme bürosu bulunur. Günlük yaşantıda sıklıkla karşılaşılmayan ve eğitim alınmadan bilinemeyen bu hareketler özel bir alfabe ile ancak çözülebilir. Tercüme faaliyetlerinde bu alfabeye hakim olan tercümanlar kusursuz bir iletişim sonrası belirtilen ifadeleri yazıya aktarır. 

  İşaret dili 1951 yılında Dünya İşitme Engelliler Federasyonu aracılığı ile gerçekleştirilen bir kongrede ilk kez ele alınmıştır. Ardından tüm dünyada standartlaşmıştır. 

  İşaret dili kapsamında 2400'i aşkın ifade bulunuyor. Bu ifadelerin çevirisi sertifikaya sahip tercümanlar tarafından deneyimli bir şekilde ezberlenerek profesyonel bir hizmetle destek olunabilecek tercümanlık büroları ile sunuluyor.

  Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı