İşbirliği Protokolü İmzalandı

İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversite İle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında ?´Dijital Kültür Ortamında Çocuk Yetiştirme Projesi´´ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bandırma´da bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ve velileri ile Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan öğretmenlerin, medya okur-yazarlığı konusunda bilinçlenmesini ve dijital kültür, sosyal medya, siber zorbalık, sosyal medya terörizmi gibi konularda bilinç kazanmalarını sağlamak amacıyla üniversitemiz ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolüne Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar karşılıklı olarak imza attılar. İmza töreninde Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yalçın Kahya, Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zülfikar Bayraktar, Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kurnaz ve Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman da hazır bulundu.

/resimler/2018-6/7/2210456461095.jpg

Protokol imza töreninde konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar,  ?Dijitalleşen bir dünyada yaşıyoruz. Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmaktayız ancak zararları konusunda yeterince bilgi sahibi değiliz. Sıklıkla sosyal medyayı kullanıyoruz ve sosyal medya konusunda gerek vatandaşlarımız gerekse öğrencilerimiz sıkıntılarla karşılaşabilmektedir. Dijital dünya ve sosyal medya konusunda hem farkındalık oluşturmak hem de yaşanan sıkıntılarla ilgili çözümler üretmek amacıyla bu projeyi hayata geçiriyoruz. Tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi eğitimlerden geçirerek bu alanda bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.? dedi.

/resimler/2018-6/7/2211428397318.jpg

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar konuşmasının sonunda BENGİ Projesi kapsamında geliştirilmiş olan bu işbirliği projesi nedeniyle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine tebrik ve teşekkürlerini iletirken uygulamada koordinasyonu sağlayacak olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de başarılar diledi.

/resimler/2018-6/7/2212211408238.jpg

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise yaptığı konuşmada, ?Üniversitemiz gerek yeni açılan akademik birimleri gerekse bilimsel çalışmalarıyla hızla gelişimini sürdürmektedir. Yeni açılan akademik birimlerimizden birisi de, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde açmış olduğumuz Medya ve İletişim Bölümü´dür. Bölümümüzde 5 yeni öğretim elemanımız göreve başlamış bulunmaktadır. Şu an işbirliği protokolünü imzalamakta olduğumuz Dijital Kültür Ortamında Çocuk Yetiştirme Projesi de aramıza yeni katılmış olan kıymetli hocalarımızın hazırlamış olduğu ve Bandırma insanına fayda sağlayacağına inandığımız önemli bir projedir. Bu proje 2018 Ekim ve 2019 Nisan tarihleri arasında Bandırma´da ikamet eden tüm öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsayacak şekilde planlanmıştır.? dedi.

Konuşmalarının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Dijital dünyanın olumlu veya olumsuz etkileri yetişkinler için de önemli olmakla birlikte gençlerimiz daha yoğun olarak bu etkilere maruz kalmaktadır. Bunun için bu alanda farkındalık oluşturmak ve olumsuz etkileri sınırlandırmak için Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Dijital Kültür Ortamında Çocuk Yetiştirme Projesi´ni hayata geçirmekteyiz. Bu proje kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerine yönelik konferans, seminer ve eğitimler düzenlenecektir. İnanıyoruz ki bu eğitimler sonucunda dijital dünya konusunda toplumumuz bilinçlenmiş olacaktır.? ifadelerini kullandı.

İşbirliği protokolü imza töreninde proje ile ilgili basın mensuplarının sorularını üniversitemiz adına projeden sorumlu olan Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zülfikar Bayraktar cevaplandırdı. Bayraktar yaptığı konuşmada, ?Proje bir anket ile başlayacak, bu anket ile durum ve ihtiyaç analizini yaparak anket verileri ışığında konferans, seminer ve eğitimlerin içeriğini zenginleştireceğiz. Proje bitiminde de bir anket gerçekleştirerek projenin etkinliğini değerlendirmeyi amaçlamaktayız. Ayrıca proje bitiminde proje sonuçlarını kitaplaştırarak yayımlamayı da planlamaktayız.? dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false