İşçi´den Bagfaş´a kırmızı kart

İşçi´den Bagfaş´a kırmızı kart

Petrol İş, 14 Sendikalı İşçiye kapıyı gösteren Bagfaş´ın kapısına dikilip, İşverene kırmızı kart gösterdi.

 

Petrol İş sendikası 14 sendikalı işçinin işine son veren Bagfaş´ın kapısında eyleme başladı.

Petrol İş sendikası Bagfaş´ta çalışan 134 üyesinin toplu sözleşme görüşmeleri için mahkeme kararı ile yetki alması ardından başlayan işçi kıyımına kayıtsız kalmadı.

Petrol İş sendikası üyeleri Bagfaş´tan son olarak atılan 14 arkadaşlarına destek amacı ile bu akşam mesai bitiminde fabrikanın kapısında eylem yaptı.

Petrol İş sendikası işçileri yanı sıra Mustafa Kocataş başkanlığındaki Eğitim-Sen, Gültekin Mutlu Başkanlığındaki Gümçed, Levent Metin Başkanlığındaki Tüm-Bel-Sen, Recep Kum Başkanlığındaki Genel İş, Enver Sönmez Başkanlığındaki Sağlık İş, Kadir Taylan Başkanlığındaki Eğitim İş sendikalarının da destek verdiği eylem 45 dakika sürdü.

Petrol İş Başkanı İsmail Kayan yaptığı açıklamada 134 çalışan üyelerinin bulunduğu Bagfaş´ta AS ünitesin kapatılacağı söylenip gizli tasfiyeler yapılarak üye sayılarının 46 ya kadar düşürüldüğünü, son olarak çıkışı verilen 14 Bagfaş işçisinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

Kayan, ?Daha önce AS ünitesi kapanacak diyerek 14 arkadaşımızı işten çıkarttılar. Hadi ünite kapanıyor dedik, ama şimdi yeni fabrika kuruldu yeni işçi alınıyor, diğer taraftan sendikalı işçini çıkartıyorsun.  Bu senin yaptığına sendika düşmanlığı denir, Biz Petrol İş sendikası olarak hak arayışımızın peşini bırakmayacağız.? Diyerek aynı zamanda hukuk mücadelelerinin yargı katında süreceğini söyledi.

Bagfaş´taki işçi kıyımını protesto eylemi fabrika mesai giriminde servis otobüsleri geçerken de devam ederek, örgütlü çalışmanın herkesin hakkı olduğunu, kar eden fabrikada işçinin alın terinin karşılığını istemekten daha doğal hiçbir nedenin bulunmadığı ifade edildi.

/resimler/2015-11/25/1843197431874.jpg



Anahtar Kelimeler: İşçi Bagfaş kırmızı kart
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli