İşe Alınacak 10 Kişiyi CHP Belirleyecek

İşe Alınacak 10 Kişiyi CHP Belirleyecek

Erdek Belediyesi Mayıs ayı olagan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan başkanlığında toplandı.




Erdek Belediyesi Mayıs ayı olagan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan başkanlığında toplandı.


Meclis üyeleri Mehmet Ali Yağcı ve Yılmaz Öğrenir toplantıya mazeret dilekçesi verirken,
Başkan Aysan Yılmaz Öğrenir'in vermiş olduğu dilekçede bulunan imzanın daha önce ki evraklarda bulunan imzalardan farklı olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra yapılan oylama ile oturuma katılmayan meclis üyeleri mazeretli olarak izinli sayıldı.


Toplantının ilk gündem maddesinde Erdek Belediyesi 2013 yılı Kesin Hesaplarının görüşülmesi 9 kabul,2 red ve 2 çekimser oy ile kabul edildi.

İşe Alınacak 10 Kişiyi CHP Belirleyecek

Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24.maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak 5 ay 29 gün süre ile çalıştırılacak olan geçici işçi pozisyonlarının tespiti maddesi oy çokluğu ile kabul edilirdi. İşe alınacak 21 kişiden 10 tanesini CHP'li meclis üyeleri kendilerinin belirlemek istediklerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'da birkaç gün içinde listenin ellerine ulaşması durumunda değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

Ne Şiş Yansın Ne Kebap

2013 yılı işgal harçları tarifesinin 1.maddesinde yer alan işgaliye ücretinin yükseltilmesi talebi meclis üyeleri arasında fikir ayrılığı yarattı.

Daha önceki yıllarda pazarcı esnafından işgaliye bedeli yanı sıra temizlik ve Pazar yeri vizesi de alındığını ancak geçen yıl değişen kanun ile vize ve temizlik ücretlerinin kaldırıldığını ifade eden Başkan Aysan, ``Zaten zor durumda olan belediyemiz gelirleri kaybına uğramıştır. Biz burada pazarcı vatandaşımızı da düşünüyoruz. Halen uygulanmakta olan metre karesi 50 kuruş olarak uygulanan pazaryeri işgaliye bedelinin yükseltilerek gelirlerimizi arttırmamız gerekiyor. Önceden alınan 4 liralık temizlik ücreti yanı sıra yıllık yaklaşık 100 TL'yi geçen vize ücreti ile metrekare başına 50 kuruş alınan işgaliye parasını da eklediğimizde şu anda  50 kuruş ile 2.5 TL arasında yapılacak olan fiyat artışına rağmen esnafımız yarı yarıya indirim almış oluyor.`` dedi.


Meclis üyeleri 9 kabul, 2 red ve 2 çekimser oy ile pazaryeri işgaliye bedellerinin metrekaresinin 2 TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Alaattin Mahallesinde 19MI,19MII ve 19MIII imar planlarında plan tadilatı yapılması talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edilirken,  Alaattin Mahallesi 345 adada yoldan ihdas parçasının 17 parsel maliklerine satışı konusunda Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi olarak meclis toplantısına alınan Ayna Alışveriş Merkezi ve Tomurcuk Ltd.Şti'nin belediyeye bağışlamak istediği 2 adet motosikletin bağışı oy çokluğu ile kabul edildi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı