İşgallere şartlı izin

İşgallere şartlı izin

Erdek pazar meydanında kaldırılan işgallere şartlı izin geldi.


Erdek`te, yollara yapılan taşkınlık nedeni ile işyerleri önlerindeki tratuvar işgallerinin kaldırılması kent gündemine damgasını vurmuştu.

Erdek Belediye Başkanlığı Meclis gündemine kadar ulaşan konuya yumuşama getirdi. İşgaller tek sıra sandalye konulması ile sınırlandrıldı.


Erdek pazar meydanı esnafının amacı aşan masa açılımlarının vatandaşın geçiş arterlerini engellediği gerekçesi ile uygulamaya konulan tretuvar işgali iptalleri, yeniden incelenerek yumuşama getirildi.

Erdek Pazar meydanı esnaflarından Torun Pidenin tretuvara masa koyma talebine Erdek Belediyesinden şartlı izin çıktı.

Torun Pide İşletmecisinin talebini değerlendirerek trafik akışının yapıldığı yola masa koymamak kaydı ile işyeri önündeki kaldırıma masa ve sandalye koymasına izin verildi.

 

Erdek havuzlu Meydan bölgesinde faaliyet gösteren Torun Pide ile yanındaki işyerinin önündeki yolda araç trafiğinin yoğun yaşanması sonucu her iki işyerinin kaldırım dışındaki araç geçişin sağlandığı yola masa ve sandalye koyması Belediye zabıta ekiplerince yasaklanmıştı.

İşyerlerinin önündeki yol üzerinden masa ve sandalyeleri kaldırılan her iki esnaftan Torun pidenin yanındaki işletmeye, kendi işyerinin karşısındaki yeşil alana masa ve sandalye koymasına izin verilince, Torun Pide mağduriyet yaşamaya başlamıştı.

Hem yol hem de kaldırım üzerinden masa ve sandalyeleri kaldırılan Torun Pidenin yaşadığı sıkıntıya son verilirken yapılan açıklamada, “Erdek’in yazlık bir bölge olmasından dolayı, ilçe esnafımızın yaz sezonu süresinde bu yoğun günü birlik ziyaretçi akımına cevap verebilmesi, açık havadan faydalanarak misafirlerimizin ilçemizden memnun ayrılmalarını sağlamak amacıyla lokanta, büfe, cafe ve benzeri tesislerimizin işyeri önüne masa açma gerekliliği doğmuştur. Ancak işletme özelliği ve bulunduğu yerin konumuna göre uygun görülmek ve işgaliye ücreti ödenmek koşulu ile dükkan önlerine masa, sandalye çıkartılabilir.” denildi.

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli