İŞİMİZ ÇOK ZOR, AMA PROJE HAYATA GEÇECEK

İŞİMİZ ÇOK ZOR, AMA PROJE HAYATA GEÇECEK

Zeytinli Belediyesi ve veteriner hekimlerin ortak yürüttükleri sokak köpeklerini kısırlaştırma projesi devam ediyor.





Zeytinli Belediyesi ve veteriner hekimlerin ortak yürüttükleri sokak köpeklerini kısırlaştırma projesi devam ediyor.

Özellikle yaz aylarında vatandaşları tedirgin eden sokak köpekleri deneyimli personel tarafından. Gerekli sağlık müdahaleleri ve uygun yöntemler kullanılarak yapılan kısırlaştırma işleminin ardından aşıları yapılıp kayıt altına alınıyorlar. Daha sonra hayvanlar tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor.
Zeytinli Belediye Başkanı S.Hasan Arslan; Vatandaşlar sokaklarda gördüğü küpe takılmış sokak hayvanlarından tedirgin olmasınlar. Unutulmamalıdır ki, tüm hayvanlar tıpkı biz insanlar gibi yaşama hakkına sahiptirler. Onlarında sevgiye muhtaç olduğunu bilmeliyiz. Gerçekten hayvan sever olmak gönülden bağlılık ve sevgi gerektirir. Onlara hayatınızda yer verdiyseniz fedakarsınız demektir. Zeytinli belde sınırlarımız oldukça geniş bir alana sahip, bu yüzden kontrolümüz dışında bazen, ihtiyaca cevap vermekte zorlanıyoruz, yaz sezonunda artan nüfusumuzla beraber artan sorumluluklarımız, yoğun olduğumuz zamanlarda, bizim sorunlara anında müdahale etmemizi zorlaştırıyor. Sokak hayvanları da bunlardan birisi, çalışma ekibimizle zamanında ve yerinde doğru müdahale etmeye özen gösteriyoruz.

Bölgemizde oluşturmaya çalıştığımız hayvan barınağı ile ilgili projemizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bilindiği gibi körfez bölgesinde hayvan barınağı bulunmamakta buda çalışmalarımızı daha da çok aksatmakta. Bu anlamda tüm halkımızdan duyarlı ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Yapılması istenilen hayvan barınağımızı şuan diğer belediyelerimizin de katkılarıyla kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi olarak hayata geçirmeye, oluşturmaya çalışıyoruz.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı