İskenderun Aşevi Gönüllülerine, yeni gönüllüler aranıyor.

İskenderun Aşevi Gönüllülerine, yeni gönüllüler aranıyor.

6 Şubat büyük afetten sonra yaraların sarılması anlamında İskenderun’da oluşturulan “Gönül Sofrası” aş evi gönüllülerine yeni gönüllüler bekleniyor.

6 Şubat Deprem afetinden büyük zarar gören İskenderun’da depremin ilk günlerinde kurulan ve bugüne dek yaklaşık 9 milyon kap yemek dağıtımını gerçekleştiren  “AŞEVİ GÖNÜLLÜLERİ” depremde hayatını kaybedenleri anmak için Bayramın ilk günü kurulan “Gönül Sofrası”nda bir araya geldiler.

Aşevi koordinatörü Şef Ebru Baykara Demir ve Türev Uludağ ile İnşaat Mühendisi Kadir Sancar tarafından koordine edilen Gönül Mutfağında bir taraftan lojistik ve koordinasyon merkezi hizmeti, diğer yandan depremzedelere yemek pişiriliyor.

İskenderun Deprem merkezi Gönül Mutfağında yurt içinden tanınmış mutfak şefleri yanı sıra, yurtdışından gelen farklı meslek guruplarından yardımcı ara elemanlarda bulunuyor.

Gönüllülük esasına dayalı çalışan yardımcı elemanların zaman zaman değişimi yanı sıra her gün onbinlerce depremzedeye sıcak yemek ikramında bulunuyor.

İskenderun Aş evi gönüllülerinin lideri Şef Ebru Baykara Demir Bayram sofrasında yaptığı açıklamada “Bu bir Bayramlaşma değildir. Depremde yürekleri yanan, her biri ayrı bir parçasını kaybetmiş afetzedelerin taziye buluşmasıdır.” Dedi.

Şef. Ebru Baykara Demir ”Geleneklerimize göre cenazeden sonraki ilk bayram Bayramlaşma değil, bir taziye, bir anmadır. O yüzden taziye yemeği yapıldı. Hazırlıklara geceden başladık. Bu bölgenin ritüellerine uygun sabaha kadar kazanlar dolusu yemek hazırladık. Bu çabamıza ortak olan gönüllülerimiz kamu çalışanları, Doktorlar ve bize emek veren herkese soframızı açık tuttuk.  Ayrıca deprem bölgesinde bulunan 70 bin kişiye yemek dağıtıyoruz.” Dedi.

Şef. Ebru Baykara Demir, “Yapılan ulvi çalışmanın sadece gönüllülükten ibaret olduğunu bu nedenle değişken bir yapıya sahip olan Gönül Mutfağında her türden ve sürekli gönüllü yardımcıya ihtiyacımız var. Bu anlamda bizlere yardımcı olacak yeni gönüllüleri bekliyoruz.” Dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı