İskenderun Gönül Mutfağı öğrenci kahvaltısına başladı

İskenderun Gönül Mutfağı öğrenci kahvaltısına başladı

İskenderun Deprem Bölgesinde gönüllere taht kuran "Gönül Mutfağı" her gün binlerce depremzedeye yemek hazırlamanın yanı sıra, şimdide öğrencilere kahvaltı vermeye başladı.

Bir gurup gönüllünün kurduğu “İskenderun Gönül Mutfağı” yaklaşık 3 aydır her gün binlerce depremzedeye yemek hazırlama gönüllülüğünü, depremzede çocuklarına okullarında kahvaltı ikramı ile taçlandırdı.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösteren “Gönül Mutfağı” çalışanından yemeklik malzeme teminine her şeyin gönüllü olarak hizmete sunulması bir kez daha “İyiliğin” bulaşıcı ruh zenginliği olduğunu gösterdi.

SÜREKLİ GÖNÜLLÜ KATILIMCIYA İHTİYAÇ VAR

İskenderun Depremzede vatandaşlara sıcak yemek, okuldaki öğrencilere kahvaltı temininde bulunan “Gönül mutfağı” nın gönüllü ekibi yurt genelinde ruhunu zenginleştirmek isteyen gönüllülerden oluşuyor.

Gönül mutfağı personelinin gönüllü ordusundan oluşması ve sürekli değişken bir yapıya sahip olması, dolayısı ile ülke genelinden yeni katılımlara gereksinim duyuyor.

KİM BU KAZAN BAŞINDAKİ BANDIRMALI ACEMİ AHÇI?

İskenderun'da gönüllere taht kuran Gönül mutfağına katkı ve katılım anlamındaki zenginliğini para ile ölçmek mümkün değil, her gün değişim yaşayan mutfak ekibinde yurdun 4 bir köşesinden gönüllü görmek mümkün işte son günlerin Bandırmalı ünlü ismi Mali Müşavir Burhan Arıker'de İskenderun'daki gönüllü ordusuna katılanlardan, Arıker özel yaşamında olmadığı kadar efor sarf ettiği Gönül mutfağında “Meğer asıl zenginlik buymuş” diyerek ruhen büyük bir keyif duyarak çalıştığı Gönül mutfağına dostlarının da ilgi göstermesini istedi.

Yaklaşık 3 aydır İskenderun daki depremzedelerin yemek ihtiyacını karşılayan Gönül mutfağı okulların açılması ile programına okul kahvaltılarını da kattı.

Topraktan tabağa, tarımsal kalkınma kooperatifinden temin edilen mutfak ikmalinin sağlıklı şekilde hazırlanarak safraya taşıma noktasında büyük özen gösterilen Gönül Mutfağında öğrenci kahvaltıları ile iş hacmi daha da arttı.

Organizasyon sorumluları Beril ile İlknur 0 543 547 8441 numaralı telefon ile organizasyona bağışçı olunabileceği açıklamasında bulundular.

Beril & İlknur, Topraktan tabağa, tarımsal kalkınma kooperatifinden temin edilen öğrenci kahvaltı ihtiyaçlarının öğrenci başına 23 tl ye maledildiğini, Bu anlamda bağışçıların kaç öğrenciye kahvaltı vermek istedikleri hesaplanarak o kadar rakam bağış yapabilecekleri açıklandı. Haydi bağışçılar İskenderun'daki depremzede çocukları sağlıklı bir kahvaltı için yapacağınız bağışlarla ruhunuzu  zenginleştirmenizi bekliyorlar.   (Beril ile İlknur 0 543 547 8441 )



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı