Yeterki düşünce engelli olmasın

Yeterki düşünce engelli olmasın

İşkur´un desteklediği Engelli İsmail Aydın´ın Erdek Ormanlı´da inşa ettiği Bungalov tatil evleri tamamlanmak üzere

Balıkesirli engelli vatandaş İsmail Aydın, İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü´nden aldığı krediyle Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle Ormanlı´ya, turistik konaklama için altı bağımsız oda yaptırdı.

/resimler/2016-6/7/1716162895693.jpg

 

Yüzde 62 oranında engelli bulunan 46 yaşındaki, evli ve iki çocuk babası Aydın, kendisine ait 330 metre karelik alanda, İŞKUR´un da 30 bin liralık karşılıksız hibe desteğiyle gerçekleştirdiği turistik bungalov tipi evlerle ilgili olarak, şunları söyledi:

?Allah, devletimizden razı olsun. Çalışmak ve iş kurmak isteyen herkese yardım elini uzatıyor. Bu destek Avrupa´da bile yok. Başta müdürü Emrullah Narin olmak üzere İŞKUR Bandırma Şube Müdürlüğü´ne teşekkür ediyorum.?

Gazi Teknik Eğitim, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Balıkesir Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu olan Aydın, ?Kapıdağ´da yer alan Ormanlı, tertemiz bir denize sahip olup, dinlenmek isteyenler için ideal bir yer? dedi.

İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin de, kendi işini kurmak isteyenlerin proje başvurularını değerlendirerek, mantıklı bulduklarına destek verdiklerini, engelli vatandaşların iş sahibi olmalarını ayrıca önemsediklerini belirtti.

/resimler/2016-6/7/1718578367577.jpg

BANDIRMA´DA KURS

Zihinsel engelli bireyler için Bandırma´da, ?Ahşap iskelet montaj elemanı kursu? da açacaklarını bildiren Narin, Mustafa Boz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi´nde, 20 Haziran´da başlayıp, 107 gün sürecek kursa 10 öğrencinin katılacağını, bu proje için 71 bin lira harcanacağını açıkladı. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İşkur Engelsiz hayat
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false