İsmi Erdek´te sokağa verilmişti.

İsmi Erdek´te sokağa verilmişti.

Tiyatro oyuncusu Genco Erkal: ?Erdek Belediye Meclisi´ne teşekkür ederim?

Erdek Belediye Meclisi tarafından, oybirliğiyle ilçedeki sokaklardan birine ismi verilen tanınmış tiyatro oyuncusu Genco Erkal, ?Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim? dedi.

Kendisinin isminin bazı kentlerde de caddeler veya başka yerlere verildiği halde belediye yönetimleri değiştiğinde isminin kaldırıldığına işaret eden Erkal, ?Dilerim, Erdek´te böyle olmaz? dedi.

/resimler/2016-11/6/2238323075108.jpg

ERDEK ŞENLİKLERİ

1958-1962 yılları arasında, üniversitede okuyan öğrenciler olarak, Erdek´te, ?Genç Oyuncular? topluluğu ismiyle oluşturdukları topluluk ile düzenledikleri ?Sanat Şenlikleri?nin bugün bile anımsandığına dikkat çeken Erkal, şunları söyledi:

?O yıllarda, Erdekliler ve ilçeye gelen turistleri resim, tiyatro, müzik ve edebiyatla buluşturduk. Bu şenliklere, İstanbul´dan bile çok sayıda gazeteci gelerek, etkinlikleri haber yaparlardı. Tiyatro oyunlarımızı ?Maşatlık´ bölgesinde kurduğumuz sahnede izletirdik. Ayrıca, Erdek´teki kahvehanelerde edebiyat ve şiir matineleri düzenlerdik. Açık havada, resim ve karikatür sergileri açardık. Maşatlık´taki sahnemizde, Ankara Devlet Konservatyvarı öğrencilerinden oluşan orkestra, Erdek´in tarihinde ilk kez bir klâsik müzik konseri verirken, orkestrayı da daha sonra çok ünlü bir şef olan Hikmet Şimşek yönetmişti. ?Maşatlık´ bölgesindeki boş arsanın yarısını tiyatro oyunlarımız için yaptığımız sahne olarak kullanırken, diğer yarısında ise kaldığımız çadırlar yer alırdı.?

O yıllardaki Erdek şenliklerine Balıkesir Milletvekili Sıtkı Yırcalı´nın da büyük destek verdiğini vurgulayan Genco Erkal, ?Bu şenliklerin, o dönemde Erdek turizmine büyük katkısı olmuştu? diye konuştu.

BABAMIN İLHANLAR´DA ZEYTİNLİKLERİ VARDI

Babası Reşat Erkal´ın, yıllarca, o zamanlar köy olan şimdi Erdek´in mahallesi İlhanlar´da yer alan zeytinliklerden geçimini sağladığını, bu zeytinlikleri kısa bir süre önce sattıklarını belirten Erkal, amcası Mithat Erkal´ın da yıllarca Bandırma Denizyolları Acentalığı´nda çalıştığını bildirdi.

Erdek ve Bandırma´yı çok sevdiğini, her iki ilçeye de zaman zaman sahnelediği oyunların yanı sıra gezmek için de geldiğini belirten Erkal, bir ay önce de, Ocaklar Mahallesi´ne gelerek tatil yaptığını sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-11/6/2238554950556.jpg



Anahtar Kelimeler: İsmi Erdek sokağa verilmişti
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli