İspiyonculugun adı siyaset oldu.

İspiyonculugun adı siyaset oldu.

Erdek'te, siyasi fanatizm kâbus gibi. Op. Dr. Oğuz Çatal'dan sonra sıra Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Asil Önal'a geldi.

Erdek’te yerel ve genel siyaset anlayışı, birlik be bütünlük içinde kente ve çevreye “Ne yapabiliriz ”in göz ardı edilerek “Nasıl engelleyebiliriz ”in prim yapmasına neden oldu.

Sadece Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı’ın ikramına teşekkür etmesinin gazetede yayımlanmasına alınganlık gösterilerek, sözde makam taltifi olarak Muğla’ya ataması yapılan Op. Dr. Oğuz Çatal’dan sonra sıra Nerime Yüksel Ortaokulu Beden Öğretmeni Niyazi Asil Önal’a geldi.

Okulundaki görevi dışında, Resmi Bayram törenlerini yönetmekle görevli Önal önce Bayram sunumlarından alındı ardından çifte soruşturma ile belli odakların hedefi haline geldi.

Valilik emri ile hakkında soruşturma başlatılan Beden Eğimi Öğretmeni Önal hakkında bir soruşturmada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatıldı.

Nerime Yüksel Ortaokulu Beden Öğretmeni Niyazi Asil Önal hakkındaki iddialar elbette bunlarla sınırlı kalmadı. Önal’ın kendine ait Facebook sayfasında, Cumhurbaşkanlığı manevi şahsiyetine hakarette bulunduğu gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Nerime Yüksel Ortaokulu Beden Öğretmeni Niyazi Asil Önal, devam eden soruşturmalar ışında suskun kalmayı tercih ederken, yakın çevreleri Erdek’te aktif olup, taraf olmadığın noktada bertaraf edilmek için her türlü koşulun yasal veya gayri yasal olarak oluşturulup soruşturma dosyalarına konabildiği bir sürecin yaşandığı iddiasında bulunularak, Önal içinde Erdek’te ücret karşılığı spor faaliyeti hizmeti verdiği, Seçimlerde siyasi bir partinin bayrağını salladığı ve Cumhurbaşkanı RTE’ye hakaret ettiği gerekçesi ile üç ayrı dosyadan soruşturma başlatıldığını ifade edildi.

Soruşturmaları doğrulayan Erdek Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Ay, Önal hakkında Belediye’den maaş alıp almadığı yönünde bilgi istendiğini, kendilerinin de Belediye ve kuruluşlarında böyle bir kimsenin olmadığı yönünde resmi evrak üzerinden bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesi ile oluşturulmak istenen suç dosyasına ek olarak Erdek Cumhuriyet Savcılığına davet edilen Önal’dan savunma istendi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false