Issıslar kardeşlere tazminat cezası

Issıslar kardeşlere tazminat cezası

Issıslar kardeşlere tazminat cezası

 

Gazeteci-yazar Önder Balıkçı´nın, Erdek Doğuş Gazetesi´nden Metin Issıslar ve Nurettin Issıslar´a açtığı tazminat davası sonuçlandı. Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi, Issıslar kardeşleri, Balıkçı tarafından açılan davada, bir liralık sembolik tazminatı ödemeye mahkûm etti. Yargıtay aşaması da bulunmaması nedeniyle tazminat mahkûmiyeti kararı kesinleşti.

Balıkçı, Metin Issıslar´ın yazdığı bir köşe yazısında, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle bir liralık manevi tazminat davası açmıştı. Davanın ikinci duruşmasında Balıkçı´nın tanıkları olarak Engin Balıkçı, gazeteci Mehmet Yaşar Akif Ertan, Taygun Ertan, Tuncay Ertan ve Zeki Karadeniz´in ifadelerine başvuruldu.

Tanıklar, Metin Issıslar´ın yazısında, isim verilmeden, gazeteci-yazar Önder Balıkçı´ya hakaret edildiğini belirttiler.  Tanıkların ifadelerinin ardından mahkeme yargıcı, yazdığı yazıyla Balıkçı´ya hakaret ettiğini sabit bularak Metin Issıslar ve gazetenin sahibi Nurettin Issıslar´ı, bir liralık manevi tazminat cezasına çarptırdı. Yapılan duruşmalara, sanık konumundaki Metin-Nurettin Issıslar katılmadılar.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false