İstanbul sözleşmesi ayağa kaldırdı

İstanbul sözleşmesi ayağa kaldırdı

Bandırma'da bir araya gelen Emekçi kadın platformu İstanbul sözleşmesinden imzanın çekilmesi için verdikleri tepkiye birçok sivil toplum kuruluşu bileşende destek verdi.

Kadınlara yönelik uluslararası yaşamsal güvence sözleşmesi olarak tanımlanan İstanbul söleşmesi, Cumhurbaşkanı Erdogan'ın gece hazırlayıp resmi gazetede yayımlanan bir genelge ile Türkiye adına sözleşmeye konulan imzayı geri çektiği açıklanması, ulus genelinde kadınların tepkisine neden oldu.

Bir çok kadın dayanışma derneği veya platformlar sosyal medya paslaşması ile alanlara çıkıp, İstanbul sözleşmesinin kadınlara tanınmış bir hak olduğu, bunun gasp edilmesinin göz göre göre kadınları öldürün anlamını taşıdığı belirtildi.

Bandırma Cumhuriyet alanındaki tepki açıklamasında Bandırma'da faaliyet gösteren kadın dernek ve platformları yanı sıra, eyleme kayıtsız kalmayan sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler, Balıkesir, Susurluk ve Erdek'ten de katılım sağlandı.

Yağmur altında gerçekleşen protesto açıklamasında, katılımcılar sloganları ile konuşmacıları desteklerken, açıklamalar son bulana dek alandan kimse ayrılmadı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli