İstanbul´da yakalandı.

İstanbul´da yakalandı.

Erdek´te telefon ile dolandırıcılık yapan zanlı İstanbul´da yakalandı.

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni bir başarıya daha imza attı. Erdek Emniyeti, kasım ayında, ilçede gerçekleşen bir dolandırıcılık olayını ısrarlı takip sonucu aydınlatmayı ve zanlıyı adalete teslim etmeyi başardı.

Kasım ayında, Erdek´te yaşayan A.Y. isimli yaşlı bir vatandaşı telefonla arayarak, kendisini ?Baş Komiser Hakan? olarak tanıtan M.Y., ?Hesaplarınız, yasa dışı bir terör örgütünün eline geçti. Bankadaki hesabınızdan paranızı çekerek bana vermeniz gerekiyor. Böylece paranızı kurtaracağız? deyince buna inanan A.Y., yüksek miktardaki parasını ve ziynet eşyasını, bir otomobilin içindeki bu kişiye teslim etmişti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan A.Y.´nin polise başvurması üzerine Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı yakın takibe aldılar. Ekipler, eşkal ve görüntü kayıtlarını titizlikle izleyerek, M.Y.´nin,  birçok il ve ilçede de aynı yöntemle dolandırıcılık olayına karıştığını belirlediler. Bu çalışmalar sonunda kimliği belirlenen M.Y.´nin, İstanbul´a gittiği saptandı. Erdek polisi, İstanbul´a giderek, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde M.Y.´yi yakalayarak, adliyeye gönderdiler. M.Y., İstanbul´da mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet Çatak´ın yönetimindeki Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü´nün bu başarılı çalışması da takdirle karşılandı.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: İstanbul yakalandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli