İşte AKP`de konuşulan iki isim

İşte AKP`de konuşulan iki isim

AKP`de, gözler 5 Aralık`ta. beş aday adayının kıyasıya çalıştığı Bandırma`da adı öne çıkan iki isim rüzgarın yönünü değiştirdi.

AKP`de Başbakan Erdoğan`ın bir biri ardına açıkladığı Belediye Başkan adayları içinde bugüne dek Balıkesir`in geçmemesi yeni Büyükşehir, Balıkesir`de zaman kazanmak adına yapılan bir çalışma olarak nitelendiriliyor.

AKP çevresi Balıkesir`de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ahmet Edip Uğur`u kesin olarak görürken,  başta il teşkilatı olmak üzere,  Balıkesir`de seçimleri kazanılan Ticaret Odası ile Sanayi Odası kanalıyla il taşrasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek belirgin isimler üzerinde sörf yapılıyor.

AKP`de 1. Büyükşehir 20 ilçe Belediye Başkanlığı için öne sürülen isimler büyük oranda şekillenirken, Körfez`de Edremit, Marmara`da Bandırma`da sis perdesi aralanmadı.

Bandırma`da 5 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunarak, günler önce başlayan aktif çalışma programı son günlerde ortaya çıkan iki isimle seyir değiştirdi.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yaklaşık 1 yıldır ismini kamu oyu önünde deşifre ederek sempati toplamaya çalışan Eti maden işletme müdürü Recep Şekerci, Milletvekili M.Cemal Öztaylan`ın isteği üzerine istifasını Eti Holding genel müdürlüğüne sundu.

Şekerci`nin istifası, AKP tarafından adayların ismi açıklanana dek sumen altında bekletiliyor. Eğer aday olarak Şekerci`nin ismi açıklanmazsa istifa geçersiz kalarak göreve devam edecek, Şayet Şekerci`nin aday gösterilmesi durumunda istifası kabul edilerek 1 Kasım itibarı ile yürürlüğe konacak.

Bandırma`da adı öne çıkan diğer isimde Ticaret Odası ve Bandırmaspor Başkanı Mehmet Kılkışlı,  Demokratik kitle örgütleri yönetim ve çevre avantajı ile Bandırma`daki imaj ve vizyonunun seçimleri kazanmaya daha müsait olduğu düşünülerek A.Edip Uğur çevresinin yakın markaja aldığı isim.

Bu noktadaki görüş ve düşüncelerine zemin arayan A.Edip Uğur önceki hafta Bandırma`da ilçe başkanlığı ve Belediye Başkanlığı yapan isimlerle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

A.Edip Uğur`un Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin açıklanması ardından İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklama noktasında yol haritası olarak gözlenen istişare görüşmeleri Bandırma adayının da kim olacağı düğümünü çözmüş olacak.

 



HİCRİ DÜZCELİ
2.12.2013 09:14:40
Kılkışlı çok başarılı icraatları varmış gibi böyle lanse ediliyor komik doğrusu hadi girsin seçime de görelim bakalım öyle rakipsiz kazandığı ticaret odası başkanlığına benzemez belediye başkanlığını kazanmak ayrıca bandırmaspor u ne hale getirdiği ortada

mert
2.12.2013 14:39:21
hicri efendi o kadar bilinçsiz , haberin yok sadece yazmak için yazma kardeşim,ilk olarak ticaret odası seçimlerinde karşısında kapı gibi ESKİ BAŞKAN OSMAN KOCAMAN ın tam destek verdiği senelerin tecrübesi bir kişi vardı.ve adayda yine sanayici hatırı sayılır NİHAT YAZICI ydı. BANDIRMA SPOR A GELİNCE ametörden alıp 2. lige çıkartan ekipin başkanı halen buda bilginize sunulur hemen efendim.......

kaan dincer
2.12.2013 14:38:16
Bandırmasporu ne zaman dewralmış nereye gelmiş bi bakın sonra yargılamaya kalkın. Konusmak kolay uzaktan

halim
2.12.2013 15:21:17
Kılkışlı tartışmasız aday olursa kesin kazanır.

metin
3.12.2013 10:40:01
kılkışlı hangi partiden aday olursa olsun kazanır.icraatleri ortada hakkını yemeyin

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı