İşte avuçları taş toprak kokan bir sanatçı

İşte avuçları taş toprak kokan bir sanatçı

Bünyamin Cumucu`nun ``Taşların Dili`` adlı sergisi büyük beğeni topladı.




Bandırma Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri, Dün açılışı yapılan Eğitim kökenli Elazığ`lı sanatçı Bünyamin Cumucu`nun ``Taşları Dili`` isimli sergisi ile devam etti.


Kalabalık bir davetli topluluğu huzurunda gerçekleşen açılışta konuşan sanatçı görev yaptığı anadolu`nun kıraç ve köyne köylerinde gölemlediği renkli taşları övüterek tualine taşıdığını ve sanat gözlemi ile de o tuale ruh verdiğini ifade ederek ortaya çıkan eserin anadolu`nun ücra köşelerindeki renkli taşların dili olarak gördüğünü söyledi.
Cumucu`nun eserleri büyük ilgi gördü.
27 Şubat`a kadar ziyarete açık kalacak sergi`nin açılışında sanatçıya belediye başkanı Sedat Pekal tarafından katkı ve katılımı nedeni ile plaket verildi.


Bünyamin Cumurcu 1951 yılında Elazığ'da doğan sanatçı, 1972'de Öğretmen Okulunu bitirdi. 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1998'de emekli oldu. Öğrencilik yıllarında ve meslek hayatı süresince resimle hep iç içe yaşayan sanatçı, yeni bir soluk, yeni bir boyut getirmek arayışında idi.  Bu, konu veya teknik açıdan olabilirdi. 1985 yılında, bir dağ köyünde görev yaparken taşları yakından tanıma fırsatı buldu. Taşların büyüleyici renkleri dikkatini çekti. Bunları resimde kullanmaya karar vererek farklı büyüklükteki taşlarla çalışmaya başladı. 5 yıl gibi uzun bir süre denemelerle geçti. Resimlerin yapılacağı zemin; taşların büyüklüğü bağlayıcıların seçimi ve diğer malzemelerin kullanımı… Hepsi başlı başına birer araştırma konusuydu. Çünkü bunun öğrenilebileceği bir kaynak yoktu. Bir işi sıfırdan alıp geliştirerek belli bir noktaya taşımak bekli de en zor işti. Her ne olursa olsun sanatçı zoru seçti. Sonuçta başarılı oldu, öğrenciler yetiştirdi. Bu tekniğin (taş resim tekniği ) sanat dünyasına tanınması ve bilinmesi için yoğun bir çaba harcadı. Sergiler açarak eserlerini sanatseverlere buluşturmaya başladı. Sergileri ilgiyle ve hayranlıkla izlendi. Olumlu tepkiler aldı. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Mersin Ordu gibi illerde toplam 28 kişisel sergi açtı. Birçok karma sergiye katıldı. Halen çalışmalarına İzmir'de kendi atölyesinde devam etmektedir. Sanatçı 1994 ten bu yana GESAM üyesidir. 










Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı