İŞTE BALIKESİR´İN YENİ VALİSİ

İŞTE BALIKESİR´İN YENİ VALİSİ

SEÇİM KANUNU´NA MUHALEFETTEN 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI ALDI. KIRKLARELİ´DE ATATÜRK PANOSU TARTIŞMALARI * AVUKATLIKTAN VALİLİĞE

İŞTE BALIKESİR´İN YENİ VALİSİ

Vali Ahmet Turhan´ın merkeze alındığı son kararnamede, Balıkesir Valiliği´ne Kırklareli Valisi Mustafa Yaman atandı. Yaman, Tunceli Valiliği döneminde Seçim Kanunu´na muhalefetten yargılanmış, 7 ay 15 gün hapis ve memuriyetten men cezası almış, Mahkeme hükmün açıklanmasını ertelemişti. Vali Yaman, bir süre önce Kırklareli´de CHP´li Belediye ve Milletvekilleriyle Atatürk panoları konusunda da tartışmaya girmiş, CHP Milletvekili Muharrem İnce´nin sert eleştirilerine hedef olmuştu.

 

SEÇİM KANUNU´NA MUHALEFETTEN 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

YENİ valiler kararnamesiyle Balıkesir Valisi de değişti. Vali Ahmet Turhan merkez valisi olurken, Balıkesir Valiliği´ne Kırklareli Valisi Mustafa Yaman atandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın imzaladığı kararname ile Kırklareli´den Balıkesir´e atanan Mustafa Yaman´ın AK Parti´ye çok yakın bir bürokrat olduğu belirtiliyor. 2011 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifası da gündeme gelen Vali Mustafa Yaman, Tunceli Valiliği sırasında yoksul vatandaşlara beyaz eşya ve mobilya dağıtımıyla gündeme gelmiş, bu yardımların seçim döneminde yapılması nedeniyle tartışmalara konu olmuştu.

      Vali Mustafa Yaman hakkında dağıttığı yardım malzemeleriyle bir siyasi partiye açıkça destek verdiği iddiasıyla dava açılmıştı. Yaman´ın bu dava nedeniyle 7 ay 15 gün hapis cezası ve memuriyetten men cezası almış, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

      KIRKLARELİ´DE ATATÜRK PANOSU TARTIŞMALARI

      Tunceli Valisi olduğu dönemde Seçim Kanunu´na muhalefetten yargılanan Mustafa Yaman, Tunceli´den Giresun´a, ardından Kırklareli´ye atandı. Vali Yaman, Kırklareli´de kısa süre önce önce CHP´li Belediye ile girdiği Atatürk posteri tartışmalarıyla da gündeme geldi. Kırklareli Belediyesi´nin bazı noktalara yerleştirmek istediği Atatürk resimlerinin asılmasına Vali Yaman´ın karşı çıkması ile başlayan tartışma, medyada da geniş biçimde yer almıştı.

      Konuyla ilgili Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve CHP Milletvekili Muharrem İnce´nin Vali Yaman´la ilgili sert açıklamaları da medya ve kamuoyunun gündeminde yer aldı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde yaşanan Atatürk posteri kriziyle ilgili Vali Yaman´ı suçlarken medyaya şu açıklamaları yapmıştı: "Bir kere adam olacaksın, benimle dalga geçmeye hakkın yok. Dalga geçersen haddini bildiririm. Sen kimsin de beni kapına kadar çağırıyorsun. ´Gel görüşelim´ diyorsun da sonra kapıdaki polislere ´yok´ dedirtiyorsun. Ne zannediyor kendisini. Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Ben 12 yıldır milletvekiliyim. Bu kadar vali gördüm, bu kadar kaymakam gördüm. 50 yaşında adamım ben. Benimle dalga mı geçiyor? Ne zannediyor kendini? Bu kadar tutarsız bir adamdan, bu kadar devlet terbiyesini bilmeyen bir adamdan vali olmaz. Arkadaşlar, böyle bir adam bu kente valilik yapamaz. Kim oluyorsun da beni kapına çağırıp geri döndürüyorsun. Vali olmadan önce adam olsun, siz Cumhuriyet’in valisi değilsiniz. Siz AKP’nin valisisiniz. Milletvekillerimizle buraya geleceğiz, belediye başkanımızla beraber o panoyu buraya dikeceğiz. Bu inatlaşma sona ermelidir. Biz o panoyu oraya dikeceğiz."

      AVUKATLIKTAN VALİLİĞE

      Son kararnameyle Balıkesir Valiliği´ne atanan Mustafa Yaman, 1961 Çorum doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu olan Yaman´ın özgeçmişi şöyle:

      1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.

      1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika´da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.

      İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği ve Giresun Valiliği görevlerinde bulundu.

      Mustafa Yaman 13.03.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 12.03.2011 tarih ve 27873 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle, Kırklareli Valiliği görevine atandı. Yaman son kararnameyle Balıkesir Valisi oldu. Yaman evli ve bir çocuk babası.

     

     

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false