?İstifalar etik değil.?

?İstifalar etik değil.?

Erdek AKP´nin Kanaat lideri Necati Elmas; ?Kongre ile gelip, Kongre ile gidilmeli.?

 

Erdek AKP´de yaşanan toplu istifa ve görev beklentilerine ayna tutan teşkilatın duayen başkanı Hacı Necati Elmas, zorunlu istifa talebinin siyaset kurumunun kısırlaşmasına neden olduğunu söyledi.

Necati Elmas, Bandırma Manşet´e yaptığı açıklamada kendi üzerinden atıfta bulunarak, ?Erdek AKP kurucu yönetim kurulu üyesiyim. 5,5 yıl başkanlık yaptım 2009 yılı Belediye seçimlerinde istikrarlı bir strateji izleyerek partime Erdek´te Belediye seçimlerini kazandırdım. 1. Atama 2. Kongre geçirdim. 2.ci seçildiğimde 5 günlük başkan iken istifam istendi.? Dedi.

Duayen Başkan Hacı Necati Elmas, Siyaset akademileri açılsa da, gerekli yeterliliğe sahip isim bulmak zor olduğunu vurgulayarak, ? Geride bir sürü gönül kırgını bırakıp, yeni bir isim üzerinde yeniden toparlanmak zaman kaybına neden oluyor. Bir çok yerde olduğu gibi Erdek´te de kurulduğu günden beri aynı senaryo devam etmekte, oysa bu değişimler genel kurullar ile yapılsa uygulanan hakkaniyet partinin daha büyümesine neden olur.? Dedi.

Duayen Başkan Hacı Necati Elmas, göreve her kim atanacaksa işinin kolay olmadığını, Allahtan kendisine yardımcı olmasını isterken, teşkilatın içinden gelen birisi olarak bu konuyu da hoşgörü ile karşılayarak göreve getirilen arkadaşa yardımcı olunması tavsiyesinde bulundu.

Hacı Necati Elmas, ?Siyaset kurumu devamlılık ister, göreve gelen arkadaş kim olursa olsun desteklemek gerekli, adı geçen arkadaşların hepsi bir birinden değerli. İçlerinden bana gelip destek talebinde bulunanlar oldu. Kendilerine destek sözü verdim. Partimizin Erdek´te kurulduğu günden bu güne görev yapan tüm arkadaşlarımı aynı duygularla yeni yönetime destek olmaya çağırıyorum. Zaman en iyi ilaçtır. Önemli olan bir birimize karşı saygı ve sevgimizi yitirmeyelim.? Dedi.

/resimler/2016-4/22/0818024945027.jpg

?MECLİS ÜYESİ PAKİZE CİCİLERE ÇİRKİN DAVRANIŞ?

Diğer yandan Erdek AKP ilçe binasında yaşanan çirkin saldırı olayı tüm siyasi çevrelerce kınandı.

Geçtiğimiz Cuma günü Balıkesir´e giderek Kadın kollarının toplu istifasını sunan, parti Belediye Meclis Üyesi Av. Pakize Ciciler´e sözlü ve fiziki saldırıda bulunan, yönetim kurulu üyesi Hür Şenyuva araya girenler tarafından amacına ulaşması engellenirken ?Bu partinin sahibi biziz, görev yeniden bize verilecek ve seni bu partiye sokmayacağız.? Sözlerine yorum getiren duayen Başkan Necati Elmas, ?Bunlar sinirle söylenmiş şeyler, hoş ve tasvip edilmesi mümkün değil, hele toplumun sempatisine mazhar olmuş bir partiyi, kişiselleştirip, mülk gibi yansıtmak hiç hoş değil. Partiler oy veren vermeyen herkesin ortak fikrini söylediği mabetlerdir, burada görev yapan yöneticilerde, değil insan kovalamak, evine gelmiş bir misafir edası ile davranmak durumundadır.? Dedi.

/resimler/2016-4/22/0818192914109.jpg

BAŞKAN KİM OLMALI?

Kurucu yönetim kurulu üyesi ve 1 atama 2 dönem seçimle gelmiş bir duayen başkan olarak adı başkan adaylığı için öne sürülen isimlerin tümünün iyi ve güzel insanlar olduğunu söyleyen Elmas, ?Bence doğrudan görevlendirme yapılması yerine partiyi kongreye taşıyacak bir ağabeye görev verilmelidir. Bu davranış parti içi kırgınlıkları ortadan kaldıracak, yumuşak geçiş saylayan ve partimizin bu geçiş sürecini en az kayıpla kapatmasına neden olacaktır.? Dedi.



Anahtar Kelimeler: İstifalar etik değil
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu