İstihdamda önemli yer aldı.

İstihdamda önemli yer aldı.

Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölgenin önemli istihdam kurumları arasından yerini aldı.

 

Bölgemizde yer alan, organize sanayi bölgesine ve Bandırma-Biga arasına yeni kurulacak organize sanayi bölgelerine gelen sanayi yatırımları, Gönen ve çevresinde önemli bir istihdam hacmi yaratacaktır. Bu nedenle bu sanayiler önemli oranda ara elemana ihtiyaç duyacaklardır.

/resimler/2016-2/25/1841170463786.jpg

İlçemizde bulunan meslek liselerimizden mezun olan ve olacak olan öğrencilerimizin istihdamı önemli ölçüde yerine gelecektir. Bandırma ve Gönen de şu anda bu ihtiyacı karşılayacak yeterli ara eleman bulunmuyor. Eğer sanayi yatırımları bu eleman ihtiyaçlarını bölgemizden karşılayamazlarsa dışarıdan getirme yoluna gideceklerdir. Gönen ve Bandırma bölgesine gelen sanayi yatırımlarının tümünün üretime geçmesi ile birlikte bölgede on beş bin den fazla kalifiye eleman ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Sadece Gönen Taştepe´de bulunan organize sanayi bölgesinde 3-4 yıl içerisinde 5bin kişilik istihdam söz konusudur.  Bu sanayi sektörlerinde, enerji, demir çelik, kimya ve basınçlı kazan imalatlarında,  Yenilenebilir enerji, Elektrik/Elektronik, Kimya, Makine ve Metal işleri alanları öne çıkacak alanlar olacaktır.

Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölge ve çevre sanayi bölgelerimize kaliteli kalifiye elemanları yetiştirme konusunda hazır ve iddialı. Okulun bu iddiası sadece ara eleman konusunda değil, aynı zamanda mühendis ve üst düzey eleman konusunda da devam etmektedir. Çünkü en iyi ve başarılı mühendislerin, sahaya inebilen ve uygulama yapabilen mühendisler olduğu bir gerçek. Bunun karşılığı olan Teknoloji Fakültelerinin mühendislik bölümlerine de Anadolu Teknik Liselerinden çok avantajlı puanlarla öğrenci giderek mühendis olabilmektedir.

Anadolu Teknik Liseleri, yabancı dil ağırlıklı ve genel lise sayısal programı uygulayan, aynı zamanda alanında mesleki eğitim veren liselerdir. Anadolu Teknik liselerine, tüm liselerin 9. sınıflarından 10. sınıfa doğrudan geçen ve ağırlıklı not ortalaması 55 ve üzerinde olan öğrenciler başvurabilirler.

Bu başvurular Mayıs sonu Haziran başı gibi öğrencilerin başvuru formları ile kendi okullarının ilgili müdür yardımcılıklarına yapılmakta ve e-okul´a girilmektedir. Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik Programlarında, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Makine Teknolojileri ve Elek./Elektronik Teknolojileri alanlarında seçilmiş özel sınıflar oluşturularak eğitim ve öğretim yapılmaktadır. 

/resimler/2016-2/25/1841409370554.jpg



Anahtar Kelimeler: İstihdamda önemli aldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false