İstinaf Mahkemesinden müebbet kararı

İstinaf Mahkemesinden müebbet kararı

Bir günlük bebeklerini boğarak öldürmekten yargılanan Esra´dan sonra Kübra´ya da müebbet kararı çıktı.

Bandırma´da, bir günlük bebeği yastıkla boğarak öldürdükleri iddiasıyla Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanıp hüküm giyen Esra-Kübra Özcan ikiz kardeşleriyle ilgili olarak İzmir İstinaf Mahkemesi karar verdi.

/resimler/2017-11/28/2305447838447.jpg

İstinaf Mahkemesi, çocuğun annesi olan Esra Özcan´a, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen müebbet hapis cezasını onarken, 14 yıl hapis cezası verilen Kübra Özcan´ı da müebbet cezasına çarptırdı. Ancak Özcan kardeşlerin avukatı, bu karara Yargıtay´a başvurarak itiraz etti. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararından sonra Esra Özcan´ın tutukluluk durumu sürerken, Esra Özcan ise tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak, Yargıtay kararına kadar tahliye edilmişti.

Aslen Bigalı olup, Bandırma´daki bir yüksekokulda okuyan Esra Özcan´ın, Cengiz Bilgili´den hamile kaldıktan sonra çocuğunu, Bandırma Özel Hastanesi´nde dünyaya getirdiği, daha sonra bir günlük bebeğini, kardeşi Kübra Özcan´ın yardımıyla, bir çanta içinde, Bandırma mendireğinde denize attığı iddia edilmiş, ancak çocuğun cesedi, dalgıçların aramalarına karşın bulunamamıştı.

/resimler/2017-11/28/2306144870022.jpg

İstinaf Mahkemesi, itiraz ve temyiz gibi olağan kanun yolları arasında, Yargıtay aşamasından bir önceki mahkeme olarak biliniyor. Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli