İtfaiye’ye park eden araçların markajında kalırsa

İtfaiye’ye park eden araçların markajında kalırsa

Kent merkezinde yaşanan park sorunu itfaiye ve ambulanslar için olumsuzlukların yaşanmasına neden oluyor

MUHTAR HANCIOĞLU:”DİLİMDE TÜY BİTTİ!”

Dün gece saat 22.30 sıralarında Haydarçavuş Mahallesi Evyapan Sokak’taki bir olaya gitmek için gelen itfaiye aracı sokakta sağlı sollu park eden araçlar nedeniyle sıkıştı ve geçemedi. Evyapan Sokak’ta bulunan Eğitimciler Kooperatifi karşısındaki bir evin 3. Katında bulunan bir kişiden haber alınamayınca yakınları 112 Acil servisi aradı. Kısa sürede olay yerine ambulans ve polis geldi. Ancak Atatürk Caddesi istikametinden gelen itfaiye aracı ise sokakta sağlı sollu park eden araçların engellemesi nedeniyle olay yerine 50 metre kala geçemedi. Uygunsuz park eden araç sürücüleri aranırken evde uyuya kaldığını söyleyen vatandaş da ortaya çıkınca itfaiye aracına gerek kalmadı. 

Olayı öğrenen Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu da sosyal medyadan yetkililere şöyle seslendi:”Tüm yetkili kurumlara söylemekten dilimde tüy bitti. Çok acil sokaklara trafik için UKOME ille görüşüp yeni düzenlemeler gerekli. Mahalle nüfusunun % 70’i yaşlı, binalar eski, herhangi bir durumda ne itfaiye ne ambulans giremiyor diye. İnşallah yetkililer görür de acil çözüm üretirler.”

Öte yandan çevreyi çok iyi tanıyan Kandıralı Fethi Duru ise sokağın gündüz gece hep ayni olduğunu ve Eğitimciler Kooperatifi’nin yeni yerine taşınmasıyla daha da kötü olacağını söyledi. Erdem ÖZCAN



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı