İthal Et`e zemin mi oluşturuluyor?

İthal Et`e zemin mi oluşturuluyor?

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Faruk Kula, kurban bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarının yükselme eğiliminde olmasının piyasalarda olumsuz bir ortam oluşturduğunu açıkladı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Faruk Kula, Kurban Bayramı  öncesinde kırmızı et fiyatlarının yükselme eğiliminde olmasının piyasalarda olumsuz bir ortam oluşturduğunu açıkladı.

Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, yaptığı yazılı açıklama ile kırmızı et fiyatlarını değerlendirdi. Başkan Kula, "Şu anda 17-18 TL arasında ve istenilen seviyede seyreden dana Eti ve kırmızı et fiyatlarının yükselme eğiliminde olması yaklaşanKurban Bayramı için piyasalarda olumsuz bir ortam oluşturmaktadır. Eğer fiyatlar daha da yükselirse bütün üreticiler bundan olumsuz etkilenecektir. Et ve Süt Kurumu`nun 3 yıl önce olduğu gibi ithalat yetkisini kullanarak canlı hayvan ve kırmızı et ithalatı yapması kesin çözüm olmayacaktır. İthal et ve hayvan gelmezse kendi üretimimizi kendimiz yapacağımızdan fiyatlarda istikrar sağlanacaktır. Bununla birlikte üreticiden tüketiciye herkes rahat bir nefes alacaktır. Besicilik, mezbaha ve kesimhane alanlarında iştigal eden firmalarımızın ileride yaşanacak fiyat artışları yüzünden sorunlar yaşayacak ve ileriyi görmemesi piyasada dalgalanmalara neden olacaktır" dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı