İtimat kontrole mani değildir...

İtimat kontrole mani değildir...

Kaymakam Hüseyin Parlak'tan Taşımalı Sistem Öğrencilerin Yemek Hizmetine Denetim ve İnceleme

Gönen Kaymakam’ı Hüseyin Parlak İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ve Milli Eğitim Şube Müdürü Efrahim Kula, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cem Eryılmaz ile ekibi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim elemanları hazır olduğu halde köylerden İlçe Merkezine taşımalı sistem ile eğitim almaya gelen öğrencilere öğle yemeği hizmeti veren SEKAŞ Hazır Yemek Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü ile hazırlanan yemek listesini inceleyen, programa ne derece uyulduğunu görevlilere soran Kaymakam Hüseyin Parlak aldığı cevaplar ve edindiği bilgilerden memnun oldu. “Hazırlanan yemeğin herhangi bir insan tarafından yenmesi gibi değil kendi evladına hazırlanmış derecesinde” dikkat ve özenle pişirilmesini ve servis edilmesini ısrarla ve tekrarla vurgulayan Kaymakam Hüseyin Parlak inceleme ekibi ile yaptığı fikir alışverişi yanı sıra işyeri sahibi ve personel ile detayları titizlikle ele aldı.

 Alımların, pişirme süreci ve esaslarının, servisin gıda denetim ilkelerine uygunluğu ile personelin kişisel bakım ve ortam temizliği ile hijiyenin önemine sıklıkla değindiği inceleme ziyaretinde Kaymakam Hüseyin Parlak böylesi kuruluşlara ihtiyaç malzemesi ve hammadde sağlayan işyerlerinin de düzenli olarak ve titizlikle denetlenmesini istedi.

Özellikle ulusal basının da gündeminde olan kepekli ve esmer un ile üretilen ekmeğin tüketiminin özendirilmesini ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Kaymakam Hüseyin Parlak işyeri sahibi ve çalışanları titizliklerinden dolayı kutladı.

Ahmet KAMİL ILGAZLI-GÖNEN



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı