İVRİNDİ GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI

İVRİNDİ GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI

Heyecan dozu yüksek yarışmaların ardından dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi.

Balıkesir İvrindi ilçesinde bu yıl 5. si düzenlenen ve yüzlerce yerli at ırkının mücadele ettiği Rahvan At Yarışlarına il dışından birçok sporcu ve seyirci katıldı. Heyecan dozu yüksek yarışmaların ardından dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın İvrindi’de ilk olarak gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Geleneksel Rahvan At yarışlarının sürekliliğini sağlamak için çalışacaklarını, gerek sporcu sayısı, gerek her bölgeden yarışmaya gelen yüzün üzerinde yerli ırk ve sporseverin meydanı doldurduğunu söyledi. Belediye Başkanı Cengiz, ata sporunu daha donanımlı alanlar yaratarak, profesyonel hale getirip seyir zevki yüksek konuma getirme çabasında olacaklarını sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Geleneksel Türk sporlarımızın son yıllarda milletimizin önemli ölçüde ilgisini çektiğini, Etnospor bünyesinde de geleneksel spor ve oyunların bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerin arttığına dikkat çekti. Yarışmalara katılarak büyük mücadele sergileyen sporcuları tebrik eden Arıcıoğlu, “Ata sporumuzu genç kuşaklara aktaran tüm sporcularımızı kutluyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek veren İvrindi Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz ve ekibi başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Çekişmeli geçen mücadelelere çok sayıda vatandaş ilgi gösterirken, gün boyu devam eden yarışlarda dereceye giren at binicilerine çeşitli ödüller verildi. Protokolün katılımıyla derece giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: İVRİNDİ GELENEKSEL RAHVAN YARIŞLARI
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli