İyi parti Muhtarlar buluşması

İyi parti Muhtarlar buluşması

İl Başkanlığı nezdinde gerçekleşen Erdek İlçe Başkanlığı Muhtarlar buluşmasında, Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, Başkan vekili Hasan Yapakçı ile katıldı.

31 Mart mahalli seçimlerdeki başarısı ile adından söz ettiren İyi parti, Erdek İlçe Başkanlığı bu sabah ilçe merkezi ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelerek dert dinledi.

Erdek Artake restaurant´ta gerçekleşen İyi parti, Muhtarlar sabah kahvaltısı buluşmasında Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, Başkan vekili Hasan Yapakçı, Meclis üyesi Canan Kırdar, İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna, Başkan yardımcıları Hakan Göre, Cengiz Kaplan, genel sekreter Vehbi Akkılıç´ın yanı sıra Eski Bakanlardan Av. A. Baki Ataç, Erdek Ziraat Odası başkanı Haluk Özgör, İyi parti ilçe yönetimi ve kadın kolları hazır bulundu.

İyi Parti Erdek İlçe Başkanlığının Muhtarlar´la buluşma organizasyonunda konuşan İlçe Başkanı Arif Demir, Muhtarların vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi sağlayan ilk kapı olmalarının önemine değindi.

Demir, ?Geçmişteki mesleğim gereği muhtarlarımızla omuz omuza çalışmamdan dolayı sizlerin görevinizin zor sorumluluklarınızın çok fazla olduğunu biliyorum.

Siz muhtarlarımız mahallelerinizde devletin gözü ,kulağı ,eli ve ayağıdır.yani mahallenizin mülki amirisiniz.

Köy muhtarı iken sorumluluğunuzun yanı sıra yetki ve imkanlarınızda  çoktu., büyükşehir yasasıyla birlikte imkanlarınızın kısıtlandığını hizmet yapmakta zorlandığınızı biliyorum.

Partimizin  programında köy tüzel kişiliğinin tekrar kazandırılacağı, hizmetin yerinden yapılmasına önem verileceği hususları mevcuttur.iktidara gelmemiz durumunda öncelikli görevimizden birisi olduğunu hatırlatmak isterim.

Sizler bireysel görüşlerinizin dışında muhtarlık olarak bütün siyasi görüşlerin üzerinde görev yaptığınızıda biliyoruz.

Siyasetciler  olarak herzaman sizlerin yanındayız.biz iyiler halka hizmeti bir borç olarak görüyoruz. halka hizmet hakka hizmettir anlayışı öncelikli düsturumuzdur.

Sizlerin hizmetle ilgili istekleri bizim için emirdir.isteklerinizden çözemediğimiz hususları çözüm mercileriyle görüşüp çözümleri için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi istiyorum.?Dedi

İyi Parti Balıkesir il Başkanı Nedim Tuna ise, Muhtarları bir agacın gövdesini besleyen dalları gibi olduğunu vurgulayarak, siyasilerin bu hassasiyete özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

Erdek Muhtarlar derneği Başkanı Semra Baycan ise, Erdek Muhtarları olarak özverili çalışmalarına performans kazandımak adına, gerek bürokrasi, gerekse siyasi kimliklerle koordinasyon içinde bulunmalarının bilincinde olduklarını, bu anlamda kendilerine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Başkan Mim. Hüseyin Sarı´da sadece Muhtarlar olarak değil, tüm siyasi kimlikler adına aynı ortamı paylaşarak fikir birliğinden yana olduğunu, kendisinin bu anlamda nerede ise tüm partilerde görev yapmış bir yerek siyasetçi olarak her görüş ve fikre saygı duyan kişi, ama karar aşamasında dikdurmayı prensip edinmesi nedeni ile bazı çevrelerin kendisine ?Diktatör? yakıştırmasında bulunmasını doğru bulmadığını söyledi.

Başkan Sarı, Kendinden önceki başkan için ?31 Mart yerel seçimlerinde beni desteklemesine rağmen, görev aldığı 2009-2014 yılarında Erdek´te bir kalem yatırım yapmaksızın belediyeyi büyük borç yükü altına soktu, buda bizim çalışmalarımızı etkiledi.? Dedi.

İyi Parti Erdek ilçe teşkilatı ve kahvaltılı Muhtarlar buluşmasının son bölümünde söz alan Paşalimanı Muhtarı Deniz Kıran ile Harmanlı Muhtarı Yılmaz Öğsene, Ada hayatını olumsuz etkileyen sorunların ana hatlarını, Narlı-Balıklı mini ro-ro ların kaldırılması, Ada içinde 5 mahallenin ulaşımını sağlayan 15 km. lik yolun bir türlü yapılmaması ve Erdek-Avşa Telekon ulaşum hattı nedeni ile Paşalimanında açılan hat-kazı güzergahlarının yarattığı olumsuzlukları dile getirdiler.

/resimler/2019-9/16/1306062045891.jpg



Anahtar Kelimeler: parti Muhtarlar buluşması
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli