İYİ Parti Başkan Adayı Uz. Dr. Orhan Can, "Kuruşunuzu israf etmeyeceğim."

İYİ Parti Başkan Adayı Uz. Dr. Orhan Can,

İYİ Parti Belediye Başkan adayı Uz. Dr. Orhan Can, Cumhuriyet alanında yaptığı meydan mitinginde projelerini açıkladı, "Ben gelişmiş dünya ülkelerini gördüm, Bandırma'yı şaha kaldıracağım."

İYİ Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Orhan Can: “Siyasetin finansmanı sorgulanmalıdır”

Bandırma’da vatandaş ile bir araya gelen İYİ Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Orhan Can, diğer partiler tarafından asılan afiş ve pankartlara dikkat çekerek “Her yer reklam dolu. Sanki Bandırma’da iki kişi yaşıyor. Siyasetin finansmanı sorgulanmalıdır.” dedi.

İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez ve Bandırma Belediye Başkan Adayı Orhan Can, Bandırma’da halkla buluştu. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan adaylar, önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Engin Can ve Susurluk Belediye Başkan Adayı Nurettin Güney’in ardından sahneye çıkan Orhan Can, Bandırma’daki siyasi anlayışı eleştirdi. Kaynakların hak ve adaletle paylaşılması gerektiğine vurgu yapan Can, aşırı miktarda yapılan reklamlara dikkat çekti. Siyasetin finansmanının sorgulanması gerektiğini ifade eden Can, “Her yer reklam dolu. Sanki Bandırma’da iki kişi yaşıyor, biri Dursun Mirza, diğeri Cemal Öztaylan. Ben bir süre yurt dışında bulundum. İddia ediyorum ki gelişmiş bir ülkede pankartı, afişi bırakın sokaklara sadece 5 tane afiş asan birine kendi ailesinden başka kimse oy vermez. O parayla fakire yardım yapılması beklenir. Siyasetin finansmanı sorgulanmalıdır. Siyaseti zenginleşme aracı olarak kullananlara tevazu göstermemeliyiz. Seçmemeliyiz. Ne gerek var bu kadar afişe, neden bu kadar para harcıyorsunuz? Bu düzeni değiştirmeye namus ve şeref üzerine söz veriyorum, bir kişinin bile hakkı yenmeyecek.” dedi.

“BANDIRMA’NIN EN BÜYÜK PARASINI EĞİTİME HARCAYACAĞIM”

Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde yapacağı projelerden bahseden Can, özellikle eğitime büyük bir önem vereceğini ifade etti. Can, “Göreve geldiğimde yapacağım en önemli şey eğitim. Bütün okullardaki öğretmenlerimizle bir araya gelerek en az 5-6 mahalleye akıllı kütüphaneler kuracağız. Bandırma’nın en büyük parasını eğitime harcayacağım.” dedi. Ayrıca ekonomik krizden etkilenen halka destek olmak amacıyla belediye tanzim satış mağazaları ve öğrenci lokantaları kurmayı hedeflediğini söyleyen Can, dar gelirli ailelere ve engellilere destek vereceğini belirtti.

BANDIRMA’NIN YAPAY ZEKA TRAFİK SİSTEMİ OLACAK

Bandırma’nın trafik sorununu çözmek için akıllı trafik yönetimi ve modern otoparklar gibi projeler üzerinde çalıştıklarını aktaran Can, “Yollarımızın genişlemesi için, trafiği rahatlatmak için yapay zeka ile yönetilen akıllı trafik yönetimimiz olacak. Asansörlü kat otoparkları yapacağız. Kavşaklarımızı rahatlatmayı düşünüyoruz. Cin Çukuru otoparkı Bandırmaspor ile konuşularak spor kompleksi olarak değerlendirilecek. Eğer yetki verirseniz, Bandırma’da trafik probleminin ‘p’ si kalmayacak. Gördüm, biliyorum, elin oğlu nasıl yapıyorsa, ben de öyle yapacağım.” dedi.

“MASRAF YAPTIRMAYACAĞIM”

Depreme karşı önlemler alacaklarını ve çarpık kentleşmeyi engellemek için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Can, diğer çalışmaları anlatarak şu şekilde konuştu:

“Depremle ilgili kurul kurup çalışmalar yapacağız. Bandırma sanayi şehri oluyor. Hem batısına hem doğusuna çarpık kentleşmeyi önleyecek şekilde depreme dayanıklı akıllı kentler yapacağız. Belediye başkanı olursam, o lüks araçları satacağım. Lüks araçlara binmeyeceğim. Masraf yaptırmayacağım. Bana verin demiyorum. Oyunuzu bilinçli kullanın. Oylarınız başımın tacı olacak. Ben hemşeriniz Orhan’ım. Oy, insanın namusudur. Çocuklarımızın geleceğidir” (Haber Belit Pektezel) 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı