İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural Erdek'te

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural Erdek

İYİ Parti İl Başkanı Ural: "Orman yangınlarına sadece 3 uçakla mı müdahale edilir?"

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Erdek'i ziyaret etti.

İLÇE BİNASINDA AÇIKLAMA

Ural, yanında il yönetim kurulu üyelerinden bazıları ile birlikte önce İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığına geldi. İlçe Başkanı Arif Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle karşılanan Ural, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde 50'ye yakın orman yangınının yaşanmasından duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Ural, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yürekleri yanıyor. Çok üzülüyorum. 2002 yılından beri 500 bin hektarlık orman alanımız, turizm, ulaşım ve madencilik faaliyetleri öne sürülerek yok edildi. Şimdi de terör kaynaklı olduğunu düşündüğümüz orman yangınları sürüyor. Bu yangınlarla mücadelemizi teknolojiden uzak bir şekilde, 3 uçakla sürdürmeye çalışıyoruz. Türk Hava Kurumu'nun ihaleye alınmaması nedeniyle bu kuruma ait yangınla mücadele uçakları hangarlarda çürümeye terk edildi. Düşünün ki, Cumhurbaşkanlığı sarayının günlük harcaması 10 milyon lirayken, ülkemiz halen sadece 3 uçakla orman yangını mücadelesi yapıyor. İtibardan tasarruf olur ve olmalı da. 2020 yılı sözüm ona 'Doğal Afetlerle Mücadele Yılı" ilan edilmişti. Bu konuda eğitimler yapılacaktı. Orman yangınları konusunda geldiğimiz nokta üzüntü verici. Rize'deki sel felaketinin ardından şimdi de orman yangınları yüreğimizi yakıyor. Dilerim yaralar sarılır ve yanan bu ormanlık alanlar hemen rehabilite edilir. Türkiye'ye geçmiş olsun, yaşamlarını yitirenler için baş sağlığı diliyorum."

Ural, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul" düşüncesini "Çılgınlık" olarak nitelendirirken, mültecilerin sürekli Türkiye'ye kontrolsüz şekilde girmesini de doğru bulmadığını belirtti.

Türkiye'nin, 2023 yılından önce erken seçime gidebileceğini düşündüğünü vurgulayan Ural, şu değerlendirmede bulundu:

"Zamanından önce yapılan her seçim, erken seçimdir. Seçim için önümüzde yaklaşık bir yıl olduğunu düşünüyorum. Seçim için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçimde her şeyden önce sandıklara, yani seçmenin oylarına  sahip çıkmak zorundayız. İYİ Parti olarak, sandıklara nasıl sahip çıkabileceğimiz konusunda önümüzdeki dönemde, ülke genelinde bir simülasyon çalışması yaparak, partili arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz. İYİ Parti olarak erken veya zamanında yapılacak her seçimden başarıyla çıkacağımızı, ülke genelindeki vatandaş buluşmalarımızda görüyoruz."

BELEDİYE ZİYARETİ

Ural'ın başkanlığındaki İYİ Parti heyeti ardından Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Ural, Başkan Karışık'a bir armağan verirken, "Millet İttifakı"nın bozulmamasını diledi.

Karışık, "Biz, Erdek belediye meclisinde her zaman İYİ Partili arkadaşlarımızla uyum içinde hareket ediyoruz" dedi.

Devraldığı belediye başkanlığı görevini "pimi çekilmiş bomba" olarak niteleyen Karışık, şunları söyledi:

"Bu göreve gelme düşüncemden 1,5 yıldan beri geri adım atmadım. Çok zor bir görevi üstlendiğimin bilinci içindeyim. 27 yıllık belediye meclis üyeliği tecrübem var. 20 günden beri gece saat 3'ten önce yatmıyorum ve Erdek için sürekli uğraşıyorum. Tabii ki belediyemizin çok önemli bir borç yükü var. Bunu çözmemiz gerekiyor. Hüseyin Sarı'nın belediye başkanlığı döneminde borçlarımızın yeniden yapılanması, belediyeye ait arsalarımızda bulunan camiler ve okullarımızın da borçlarımızdan düşülmesini istiyoruz. Tabii biz de belediye olarak tasarrufa büyük önem vereceğiz. Bu arada personel sayımızı yüzde 40'tan, yüzde 30'a düşürmek istiyoruz. İlk hedefimiz Erdek'i çöplerden kurtarmak ve çalışanlarımıza maaşlarını ödemektir. Personelimize 20 gün önce, eski alacakları için bir maaş ödedik. Dün de yine bir maaş ödemesi yaptık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek'e 7 yıldır en küçük bir yatırım veya hizmet getirmedi. Buna bahane olarak da Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile anlaşamamalrını gösterdi. Bakalım bundan sonra ne olacak?"

ERDEK'TEKİ TURİSTİK TESİSLER YENİLENMİYOR

Erdek'teki turistik tesislerin 1-2'si dışında yıllardır yenilenmediğine dikkati çeken Karışık, şöyle konuştu:

"Bugün, diyelim ki Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye olarak ciddi bir denetim yapılsa, Erdek'teki turistik otellerin yüzde 90'ı, sağlık koşullarına uygun olmadıkları için mühürlenir. 50-60 yıldır yenilenmeyen turistik otel mi olur?"  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Parti Başkanı Özlem Erdek'
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli