İYİ Parti İl Başkanı Yörük; "Maalesef 16 Temmuz sabahı ZAM karanlığına uyandık!.."

İYİ Parti İl Başkanı Yörük;

İYİ Parti İl Başkanı H. Fehmi Yörük; "Milletimize reva görülen ZAM ve FAİŞ VERGİ ANLAYIŞININ bir an evvel terk edilmesini, kemerin milletçe değil iktidar ve şürekâsınca sıkılması gerektiğini yineliyoruz."

16 Temmuz sabahı uygulamaya konulan zam furyasına karşı tepkisiz kalmayan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük; “Türkiye maalesef 16 Temmuz sabahı yine bir ZAM karanlığına uyandık!..” dedi.

İYİ parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük yaptığı yazılı açıklamada, 

"Benzin ve diğer Akaryakıtta ÖTV zamlarıyla hemen her şeye tekrar zam geleceği aşikâr…

Adına “güncelleme” dedikleri bu vahamet aslında güncel bir soygundan başkası değil!

Siyasi iktidar, yanlış ekonomi politikaları ile ülkeyi getirdiği uçurumdan çıkabilmek için vatandaşın geleceğini ve alın terini uçurumdan aşağı bırakıyor…

Aziz Türk Milletine bu anlayışın reva görülmesine, milletimiz adına itiraz ediyoruz.

Türk Milleti Her Zaman Devletinin Yanındadır Ancak Başta Sn. Cumhurbaşkanını ve Hükümetini de Aynı Sorumluluğa Davet Ediyoruz…

AK Parti kendi yaptığı hataların bedelini halka ve özellikle de dar gelirlilere ödetmeye son vermelidir.

Seçimlerden önce "Dar gelirli vatandaşlarımız fedakârlık yapacak bir durumda değil. Kemerler tabii ki sıkılacak ama bu sefer fedakârlığı başka kesimler yapmak zorunda" demiştik.

Anlaşılan o ki yeni ekonomi yönetimi en kolay ve acımasız yolu seçti. Yarattıkları devasa enkazı zaten bin bir zorluklar içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan insanlarımızın omzuna yükleme peşindeler.

Son dönemde KDV ve ÖTV başta olmak üzere yapılan zamlar vatandaşa zulümdür. Derhal geri alınmalıdır!

Gelinen nokta itibariyle benzinin litresi 34.39 ₺

Motorinin litresi 32.60 ₺

LPG’nin litresi 15.09 ₺

Akaryakıttaki ÖTV yani Özel Tüketim Vergisinin tamamı kaldırılmalıdır. Zira akaryakıt özel yahut lüks bir tüketim değil, global dünyada bir zorunluluk, temel bir gereksinimdir.

Söz konusu vergi külfeti,

ÇİFTÇİMİZE,

TÜKETİCİMİZE,

ŞOFÖRÜMÜZE,

Hülasa tüm vatandaşlarımıza başka zamlar, yani enflasyon olarak geri dönecektir.

Bu noktada gencinden emeklisine, çiftçisinden memuruna toplumumuzun her bir ferdinin beklentisi, geçinebilmekken, orta gelir tuzağıyla asgari ücrete mahkum edilen Türk Milleti, kiralar, zamlar, enflasyon ve işsizlikle imtihan edilirken kemerin sadece vatandaş tarafından değil, saray şürekâsınca da sıkılmasıdır.

Yani millete zamlar, ek vergiler reva görülürken, 4-5 maaşlı bürokratların, hangi makam aracına bineceğim diye düşünen yöneticilerin olduğu bir iktidarı kabul etmemiz mümkün değildir.

Bunun için İYİ Parti, siyasi yörüngesini milletin refahı ve hür yaşımı olarak belirlemiştir. Bu itibarla da milletimize reva görülen ZAM ve FAİŞ VERGİ ANLAYIŞININ bir an evvel terk edilmesini, kemerin milletçe değil iktidar ve şürekâsınca sıkılması gerektiğini yineliyoruz."

​​​​​​​​İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı​​​​​​​​    Ecz. Hasan Fehmi YÖRÜK



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı