İYİ'ler hareketinde topuk sesleri

İYİ

Türkiye'de seçilmiş 3 il başkanından birisi olan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, 15 Ocak'ta yapılacak il kongresi için aday olmayacağını açıkladı.

Siyaset arenasında arkasına genel başkan veya kadın kotasını alarak parlamento yolunda önüne çıkan engelleri bir çırpıda aşan, ancak meclise girdiklerinde sesi soluğu kesilen Kadın siyasetçilerin aksine, kendine olan özgüvenleri ile teşkilatın en uç noktasından tüm ana kademeleri tek tek geçerek parti bayrağını burçlara diken 3 demir leyd' den Balıkesir il Başkanı Özlem Ural demokratik temayüllere harfiyen uyarak bir biri ardına gerçekleştirdiği ile kongreleri sonrası tarih verdiği il kongresi için aday olmayacağını açıkladı.

Siyaset dünyasında topuklu efe olarak bilinen İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in iktidara yürüyen partisinde kadın kotası sırası beklemeden teşkilatlarının il başkanlığını üstlenen Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ve Rize İl Başkanı Ayşegül Uyanık'ın dışında görevlendirme 'de olsa siyaset arenasındaki duruşları ile hemcinslerine rol model olan Eskişehir il Başkanı Emine Edizgil, Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü ve Uşak il Başkanı Ayşegül Obalı 2023 genel seçimleri için örnek gösterilen Parlamento adayları arasındaki yerlerini aldılar.

Yılın son ayında, yeni bir yıl ve 2023'ün seçim yılı olması dolayısı ile tabanında desteğini alarak geldikleri noktada Genel Başkanları Akşener tarafından sık sık örnek gösterilen 6 kişilik demir leyd'den ilk sırayı alan Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural 15 Ocak 2023 te yapılmasını öngördüğü il kongresinde aday olmadığını açıkladı.

İşte Balıkesir'in örnek siyaset yüzü İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural'ın açıklaması; 

  "İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı olarak ilçelerimizde kongrelerimizi demokrasiye yakışır biçimde başarı ile tamamladık. 

  7 ilçemizde; Altıeylül, Bandırma, Edremit, Gönen, Bigadiç, Ayvalık, Kepsut’ta birden çok aday ile kongrelerimizi büyük bir coşku içinde gerçekleştirdik. 

  13 ilçemizde ilçe ise başkanlarımız tek aday olarak kongrelerini tamamladılar, görevi devralan teşkilat üyelerimize başarılar diliyor, bugüne kadar emek veren teşkilat üyelerimize de çok teşekkür ediyorum.

  Görevde olduğumuz süre içerisinde ilçe başkanlıklarımızla partimize 5.000 üye daha kazandırdık.  İYİ günde, kötü günde, ayrım yapmadan halkımızın yanında olduk.

  Genel Başkanımız Türkiye’yi ilçe ilçe, il il gezerken bizlerde bu çalışmaları yapan bir il başkanlığı olarak pandemi de, karda kışta, gece gündüz yollardaydık.  Köylülerimiz, esnafımız, STK’larımızla buluşmak için yaklaşık 2,5 yıllık bir sürede 165.000 km, dünyanın çevresini 4 kez dolaşabilecek bir mesafeyi kat ettik, sizleri dinledik. 

  Bize “pandemide haliniz nicedir demeyenler seçimlerde oy istemeye gelmesinler” dediniz.

 “Biz ne vekil ne belediye başkanı görmedik, Bizim derdimizin mücadelesini Ankara’da nasıl verecekler” dediniz.

  Biz İYİ’ler “Siyasetin gerçek ihtiyacını sizlerin yanında belirleyeceğiz.” dedik.

  Balıkesir Halkı Genel Başkanımız Meral Akşener’in mücadelesine inanıyor ve O’nu gerçekten çok seviyor. Bizler de Partimizi ve kendimizi halkımıza anlatıyoruz ve tanıtıyoruz. Sevgimiz karşılıklı ve Türkiye’de oyunu en çok arttıran iller arasındayız. 
  O nedenle ilk genel seçimlerde Balıkesir’de 5 İYİ Vekil hedefliyoruz. Bu kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğimizin sözünü de burada paylaşıyoruz.  #İYİSözü

  2018 Genel Seçimlerin ilanı ile Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e hayranlığım ve inancım beni İYİ Parti’ye getirdi. 

  Yaklaşık 5 yıldır Partimizde sırasıyla İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yaptım. Genel Başkanımızın dediği gibi koltukları değil ayakkabılarımızı eskittik.

   Bizim için mesafeler hiç bir zaman sorun olmadı.

  15 Ocak 2023 ‘te yapılacak il başkanlığı kongremizde aday olmayacağımı ve bayrağımızı teslim edene kadar görevimin başında olacağımı kıymetli dava arkadaşlarıma saygıyla bildiririm.

  Genel Başkanımızın dediği gibi liyakatle eşitlenen, adaletle özgürleşen, üreterek kazanan, güvenle yaşayan, sevgiyle güçlenen Türkiye sözümüzdür. 

  Bu yolda mazeret yok, bahane yok, darılmak yok, üzülmek yok, tehditler karşısında korkmak yok, engeller karşısında yılmak yok, durmadan çalışacağım. 

  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti çatısı altında vatanıma olan borcumu ödemek için hizmet etmeye devam edeceğim.
   Hiç merak etmeyin, İYİ ’lerin iktidarına çok #AzKaldı.

   İYİ'ler hareketi olarak “ben” değil, “Biz” düsturu ile çıktığımız bu zorlu yolda sizlerin duası ve  desteği ile muvaffak olacağımızdan şüpheniz olmasın…"



Anahtar Kelimeler: ' hareketinde topuk sesleri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı