İzmir`de vefat etti

İzmir`de vefat etti

Bandırma`nın yetiştirdiği ender isimlerden Atınç Ekerer vefat ettiği İzmir`de bugün defnedildi.

Bandırma`nın yetiştirdiği 2. kuşak fotoğrafçılardan Atınç Ekerer (Foto Atınç) vefat ettiği İzmir`de bugün sevenlerinin gözyaşları içinde ebedi istirahatgahına defnedildi.

Girişimci ruhu ile 1960-1970 li yıllarda İstiklal caddesi üzerinde kurduğu adını taşıyan, Foto Atınç, Bandırma`da Foto`dan stüdyo`ya geçen ilk meslek sahibiydi.

Bandırma`da Fotoğrafçılığın etkin olduğu yıllarda, meslektaşlarına ağabeylik yaparak bir çatı altında toplanmalarını sağlamak amacı ile Dernek kurmuştu.

Atınç Ekerer`in mesleki yeteneği, mesleğin zamanla işlevselliğini kaybedip renkli baskı atölyelerine dönüşmesi, mesleği terk ederek Pazartesi Pazarı, Sunullah caddesinde Tuhafiyeciliğe başlamasına neden oldu.

İyi bir terzi olan eşinin katkısı ile Gelinlik üretimine başlayan Ekerer, Bandırma`daki pazar payının yetersiz kalması üzerine 1980 li yılların sonunda İzmir`e giderek imalattaki performansını seri üretime yönelterek Moda evi açtı.

İzmir Çankaya`da kızı`nın adını taşıyan Pınar Moda evi, Gelinlik abiye ticaretinde kısa zamanda büyük isim yapan Atınç Ekerer, Bandırma`dan uzak yaşadığı yıllarda zaman zaman kentine gelerek dostları ile eski günleri yağdetmeyi kendine yaşam biçimi yapmıştı.

Doğduğu değil, doyduğu kent İzmir`de Pınat Moda ile efsaneleşen Atınç Ekerer zaman zaman İzmir`de faaliyet gösteren İzmir`deki Bandırmalılar derneği aracılığı ile İzmir`de bir araya gelen Bandırmalılar`la memleket hasreti gideriyordu.

Akşam vefat eden Ekerer bugün ikinci namazını mütakiben Urla Güvendik kabristanlığında ebedi istirahatgahına defnedildi.

Bandırma Manşet ailesi olarak Değerli büyüğümüz Atınç Ekeker`e Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.



Ekrem Yakar
5.12.2013 22:26:49
Allah nur içinde yatırsın çok ekmeğini yedim iyi bir ağbeyimdi yıllarca yanında çalıştım.Allah yattığı yerde rahat ettirsin inşallah.

  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli