Jandarma & Orman iz peşinde

Jandarma & Orman iz peşinde

Kapıdağ'ın Ekolojik Misya yürüyüş parkurunda bulunan Seyir kulesini kundaklayanlar aranıyor

Balıkesir Valiliği, Orman İşletme  ve turizm il müdürlükleri yanı sıra Bandak'ın  ortak çabası ile oluşturulan Kapıdağ Ekolojik Misya yürüyüş yolları parkurunda, Yıldıztepe, künk çeşme mevkkinde kurulan 13. mt lik seyir kulesi hadsiz bası kişi veya kişilerde kundaklanarak yakıldı.

Olayın duyulması ardından bölgede incelemede bulunan Bandak geçmiş dönem başkanı Kadri Civan, olayın kundaklamadan öte kulenin kerestelerini ele geçirmek amacı ile yapılmış bir plan olduğunu açıkladı.

Kadri Civan, Valilik önderliğinde, Orman böge müdürlüğü ve il turizm müdürlüğü tarafından ortak proje olan 13. mt lik Yıldıztepe seyir kulesinin Misya Ekolojik yürüyüş yolları içinde en büyük ve en görkemli kule olan Künk Çeşme kulesinin öylesine gerçekleştirilmiş bir kundaklamadan ibaret olmadığını, Devasa kulenin bir plan dahilinde önce beton platform üzerindeki ayakları yakılarak devrilmesi ardından keresteleri alınmış olduğunu söyledi.

Kadri Civan, Olay yerinde Bandırma manşet kameralarına yaptığı açıklamada, Mali değeri 60-70 milyon cıvarında olan 13 mt lik seyir kulesi yakılarak elde edilen odun karşılığı 800-900 tl. Bu insafsızlığı yapanlar insan olamaz, budenli duyarsız, bu denli insanlıktan uzak kimseler dünyayı sarsan Kooronavirüs salgını sonrası tıp dünyasının pandemi döneminden normalleşmeye geçerken ekolojik yürüyüş parkurlarını çözüm önerisi olarak gösterdiği bir süreçte yakılmasını vandallık olarak niteledi.

Kadri Civan, olayın 27-28 Mayıs Çarşamba-Perşembe günleri meydana geldiğini 29 Mayıs Cumartesi sabanı ise olaydan haberdar olmaları nedeni ile konuyu Orman İşletme ve Jandarma'ya bildirerek gerekli tahkikatın başlamasını sağladıklarını açıkladı.

Kadri Civan, "Kapıdağ Ekolojik Misya yürüyüş yollarında yapılan koordinasyon ve proje çalışması sonucu koordinatları belirlenen yolların Valilikçe hazırlanan ihale ile tanıtım çekimleri, yol güzergah tabeleları ve tüm bu uygulamanın sembol yapıtı seyir kulesinin kurulduğu Yıldıztepe, Künk çeşme mevkiinin Bandırma ve Erdek Körfezlerini birleştiren delta'nın yanı sıra Bandırma körfezi, Kuşgölü, Fener adaları gubunu ve açık havalarda İmralı adasının rahatlıkla gözlendiği eşsiz bir yerdi. Geçmişte güzergah tabelalarını kurşunlayan, kopartanlar olmuştu, bunların telafisi mümkün ancak gözlem kulesini kundaklamak gerçekten akıl karı bir iş değil." dedi.

Bandak sözcüsü Kadri Civan, yapılan inceleme ve araştırma neticesi önemli izlerin tespit edildiğini, kollu kuvetlerin olayın faaline ulaşma noktasında bu sirküleri takip edecekleri, faillerin yakalanması için ise ulusal çaplı faaliyet gösteren diğer arama kurtarma derneklerinden konuya özel olarak dedektif desteği alacaklarını kaydetti.

Kadri Civan, bu ve buna benzer olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına ilişkin çalışmaların gece görüşlü, harekete duyarlı güneş enerjisi ile çalışan yaban hayatı termal kamera sistemi ile Ekolojik Misya yollarını gözlem altına almak istediklerini, bu anlamdaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Özellikle Kapıdağ Ekolojik Misya yollarını gözlemleyen ısıya duyarlı, gece görüşlü termal kameraların montajı ile gelecekte yaşanabilecek hertürlü olumsuzluğun ortadan kalkacağını, olası olayların faillerinin bulunması ise 24 saat'i geçmeyeceğini kaydetti.



demokrat
31.05.2020 18:28:07
yakalanır ve serbest bırakılırsa şaşırmam.yasalar maalesef namussuz insanlara pek uygulanmıyor gibi geliyor bana...İnşallah bu ahlaksızlar yakalanır ve gereken cezaya çarptırılır.

Anahtar Kelimeler: Jandarma Orman peşinde
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli