-Jandarmanın siyasalaşması anlamına geliyor

-Jandarmanın siyasalaşması anlamına geliyor

Erkul'dan iç güvenlik paketi tepkisi

 

Erkul'dan iç güvenlik paketi tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul'dan, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilen ve başta Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı`nın yapısını değiştiren İç Güvenlik Paketi'ne sert tepki gösterdi.

İç güvenlik paketinin Anayasa'ya ve hukuk devletine aykırı olduğunu söyleyen Erkul   Tasarı yasalaşırsa, Türkiye felakete sürüklenir" dedi. Tasarının, kolluğu  hükümetin emrine soktuğunu ve menfaatine göre kullanma olanağı getirdiğini öne süren Erkul Toplumsal alanda biat kültürünü hakim kılmayı amaçlayan bu tasarı yasalaşsa bile meşru bir zemine oturmayacaktır. Millete değil AKP'ye hizmet eden bir kolluk kuvveti düzeni getirilmektedir. Emniyet teşkilatına ilişkin değişikliklerin yapıldığı tasarıda tarafsız olması gereken, milletin olması gereken Türk polisi AKP'nin emir kuluna dönüştürülmektedir. ‘AKP'nin rejim polisi' ya da kendi tabirleriyle ‘AK polis' yaratmak istedikleri inkar edilemez.” İfadelerini kullandı.

-Jandarmanın siyasalaşması anlamına geliyor

Jandarma Genel Komutanlığı`nda yapılan değişiklikleri de eleştiren Erkul, düzenlemenin Jandarma Teşkilatı”nı siyasallaştıracağı öne sürdü. Erkul Bu yasa güvenlik değil, korku salma yasasıdır. Kişi özgürlüğü, ifade özgürlüğü, haberleşme özgürlüğü, basın özgürlüğü ve hukuk devletinin temel ilkeleri rafa kaldırılmaktadır. Doğu ve Güneydoğu'da eli kanlı terör örgütünün korkulu rüyası olan bu kurum, PKK'nın talepleri doğrultusunda terörle mücadele etmeyecek bir hale getirilmek istenmektedir. Tüm Cumhuriyet kurumlarını siyasallaştırarak AK Cumhuriyet ve hatta AK Devlet hedefleyen zihniyetin gerçek niyeti budur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından olan jandarmanın, siyasete bulaştırılmasının sonuçları felaket olacaktır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türk polisi ve Türk jandarması AKP'nin emrine ve insafına terk edilemez.” İfadelerini kullandı.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı