Japon tohum firmasından Karacabey’e büyük yatırım

Japon tohum firmasından Karacabey’e büyük yatırım

Japonlar Karacabey'in kapısını çaldı! Türkiye'de 'helal olsun' dedirten yatırım!

Japon tohum firmasından Karacabey’e yatırım: Japonya’da kurulan ve dünyanın pek çok farklı noktasında fabrikaları bulunan tohum firması Karacabey’de resmen faaliyete geçti. Yatırımların ardından üretime hazır hale gelen firma bugün açıldı. Japonya Büyükelçisi Takahiko Katsumata, ile yaptığı görüşmenin detaylarını Hamit Aygül açıkladı. Japonlar için Türkiye yeniden önem arz etmeye başladı. Karacabey'e talep yağmaya başladı. Bursa ilinin Türk ekonomisine katkısı her geçen sene yükseliyor.

Japon tohum firmasından Karacabey’e yatırım

Japonya’da kurulan ve dünyanın pek çok farklı noktasında fabrikaları bulunan tohum firması Karacabey’de resmen faaliyete geçti. Yatırımların ardından üretime hazır hale gelen firma bugün açıldı.

1835 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Japonya merkezli dünyaca ünlü tohum üretim firması, Türkiye’nin üretim merkezlerinden Karacabey’de büyük bir yatırıma imza attı. Karacabey’in Yolağzı Mahallesi’nde inşa edilen dev tesisin açılışına ilgi büyük oldu.

Düzenlenen açılış programına; Japonya Büyükelçisi Takahiko Katsumata, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Takii İcra Kurulu Direktörü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hirokazu Watanabe, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Aytek, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, firma yöneticileri ve personeli ile Yolağzı Mahalle sakinleri katıldı.

Programın açılışında konuşan firmanın Bursa Şube Müdürü Sadettin Tezyener, “Yaklaşık 200 yıla dayanan bilgi ve birikimi ile günümüzde uluslararası tohum firmaları arasında yerini alan bu tohum firmamızın ülkemizdeki yatırımlarından biri olan Karacabey tesisimiz hayırlı olsun. Ülkemizde önemli bir tarım merkezi olan Karacabey’de açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis 61.000 metrekare üzerinde kurulu olup, 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahiptir. Tesis; ofis, soğuk hava depoları, laboratuvar, diğer depolama alanları ve sulama otomasyon sistemlerinden oluşmaktadır. Bu süreçte bizlere güvenen ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hedefimiz, Karacabey’de daha yüksek kaliteli tohumlar üretmek

Açılışta konuşan firmanın İcra Kurulu Direktörü ve Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hirokazu Watanabe, Türkiye’de bir tohum üretim merkezi kurmayı uzun zamandır hayal ettiklerini ve bu hayali Karacabey’de gerçekleştirmekten de büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Watanabe, “Hedefimiz, Karacabey’de daha rahat alanda çalışarak, daha yüksek kaliteli tohumlar üretmektir. Karacabey’in gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz ve her şart altında istikrarlı büyümeyi mümkün kılan bir ortam oluşturmaya çalışacağız. Gelecekte de iş ilişkilerimizin devamını temenni ediyoruz” diye konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı