Japonya´ya Türk tavuğunu sevdi

Japonya´ya Türk tavuğunu sevdi

Has Tavuk, Susurluk ilçesindeki tesislerinden Japonya´ya ilk tavuk eti ihracatını gerçekleştirdi.

Merkezi Bursa´da bulunan Has Tavuk, Susurluk ilçesindeki tesislerinden Japonya´ya ilk tavuk eti ihracatını gerçekleştirdi.

/resimler/2018-2/5/2036263641462.jpg

Ülkemizin birçok ilinde beyaz et sektöründe faaliyet gösteren Has Tavuk, Türkiye ile Japonya arasındaki ticari anlaşmanın ardından ilk olarak 500 tonluk tavuk ihracatını yaptı. Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, firmanın Susurluk tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ilk olarak Japon firması Sumitoma Corparation Türkiye Direktörü Soto Sunaga´ya Türk bayrağı armağan etti. Türk bayrağını öpüp alnına koyan Sunaga da Aydemir´e Japonya bayrağı verdi. Ardından Japonya´ya gönderilmek üzere hazırlanan konteynerin önünde açıklama yapan Aydemir, Japon pazarının beyaz et sektöründe kaliteye önem verdiğini belirtti. Aydemir, ?Hepimiz, bu ülkede şu an hassas günler yaşıyoruz. Hepimizin üzerine düşen görevler var. Bize düşen milli birlik ve beraberlik ruhu içinde ekonomik savaşını vermek. Bu anlamda yeni ufuklarda yeni yelkenlerle beraber güçlü dostlarımızla yeni hedeflere koşmak bizi mutlu ediyor, ayrıca gurur veriyor? diye konuştu. Japonya pazarını önemsediklerini vurgulayan Aydemir, şunları söyledi:

?Japonya pazarı gibi özellikle kalite, seçicilik anlamında ve dünyanın büyük tavuk ithal eden pazarlarında yer almış ve ihracatı ilk yapan firma olmak üzere Has Tavuk olarak bize gurur veriyor. İki yıl içinde 600 bin ton ithalat talepleri var. Biz de bunu kullanmaya çalışacağız. İlk etapta, bu çerçevede 500 tonluk sevkiyat ile başlayıp hızlı bir şekilde bu hedefi tutturmaya çalışacağız.?

/resimler/2018-2/5/2036455204380.jpg



Anahtar Kelimeler: Japonya Türk tavuğunu sevdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli