Jeoloji dünyasının kalbi Balıkesir'de atacak

Jeoloji dünyasının kalbi Balıkesir

Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl temsilciliğinden ortak proje "BALIKESİR JEOFEST-2022”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl temsilciliği tarafından hazırlanan ortak proje “Balıkesir Jeofest-2022” 14 Kasım’da gerçekleşiyor.

14 Kasım’da Balıkesir Avlu Kongre merkezinde gerçekleşecek olan “Balıkesir Jeofest-2022” Düzenleme Kurulunda Dr. İbrahim Türkmen Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. Zafer Aslan Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. Recep Efe İda Madra Jeoparkı Koordinatörü UNESCO Türkiye Milli Komitesi Jeopark ve Jeomiras İzleme Grubu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan Balıkesir Üniversitesi Hüseyin Alan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Buket Yararbaş Ecemiş TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Emre Kıbrıs TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Ramazan Sarı MTA Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Turhan Kandemir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müd. Yrd. Hikmet Memiş Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Mahmut Çamlı Balıkesir Kent Konseyi Engin Er TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Aysun Aykan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Cüneyt Bircan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Gamze Girgin TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası yer aldı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir il temsilciliği Koordinatörlüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir Üniversitesi ve İda Madra Jeoparkı Koordinatörlüğü İşbirliği ile 14-15 Kasım 2022 tarihlerinde, Saat; 10.00 ‘da Balıkesir Avlu Kongre Merkezinde “Balıkesir Jeofest-2022” düzenlenecek.

“Balıkesir JeoFest-2022”  İnsanlık adına çok önemli fayda sağlayan Jeoloji Bilimini tanıtmak, zengin bir Jeolojik mirasa sahip Balıkesir İli’nin doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak, deprem başta olmak üzere doğa kaynaklı afetlere karşı güvenli kentler  oluşturulması amacıyla toplumu bilgilendirmek için  düzenlenecek.

Balıkesir’de ilk kez düzenlenecek Jeoloji Festivalinde; Jeoloji konulu ve İda Madra Jeoparkı ile ilgili Fotoğraf sergileri, Mineral & Kayaç ve Fosil Sergisi, AFAD Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Farkındalık Eğitimi, İda Madra Jeoparkına Bilimsel- Teknik Gezi, Afad Deprem Simülasyon Tırında Eğitim Uygulamaları, 2 Oturumlu Panel, Kurum Tanıtım ve Bilgilendirme standları yer alırken; Ayrıca Jeoloji Festivalinde Konser ve bir taraftan müzik dinletileri olacak.

“Balıkesir JeoFest-2022” tüm halkın katılımına açık olacak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı