KADADER, “Sapkınlığı kınıyoruz”

KADADER, “Sapkınlığı kınıyoruz”

Kadın Dayanışma Derneği (KADADER) Başkanı Muazzez Palta, Akit TV'de skandal sözleri sarf eden Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in hem çocuk gelinleri hem de cinsel sapkınlıkları teşvik etmekle suçladı.

Akit TV'de 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için "Süper kadın diye bir ırk var. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'e tepkiler çığ gibi büyüdü. KADADER Başkanı Muazzez Palta, Özgüven’e sert tepki gösterdi. 

Özgüven’in sözleriyle hem çocuk gelinleri hem de cinsel sapkınlıkları teşvik ettiğine dikkat çeken Palta, “Bu sapkınlığı kınıyor ve savcılarımızı göreve çağırıyoruz” dedi. 1979 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen CEDAW ile Kadın İnsan Haklarının korunması ve tanıtılması sözleşmesini Türkiye’nin 1985 yılında imzaladığını ifade eden Palta, 2020 yılında ortaya çıkan sözde bir profesörün kadın hakları ihlalini savunup, sapkın öneriler sunmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. 
ÜNİVERSİTE KINAMA YAYINLAYIP, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI
Sözleri toplumda infial yaratan Özgüven’e görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi hukuki süreç başlatıp, kınama yayınladı. Üniversite’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. 
Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır”


ÖZGÜVEN NE DEMİŞTİ?
“Şimdi 13 yaşında hem aklen belli bir noktaya gelmiş hem vücuden, organlarıyla belli bir noktaya gelmiş bir insanın, ‘Sen diyorsun ki 10 yıl boyunca kadınlığını yaşamayacaksın, çocuk doğurmayacaksın. Yani, Süperman diye bir şey yok, hayal kahramanı ama süper kadın diye bir ırk var. Burada 13-16 yaşı arasında.  Bu yaşlarda çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var. Vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli