Kader Kırık cinayetinin yargılamasına devam edildi.

Kader Kırık cinayetinin yargılamasına devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmayı takip eden KADIN-DER yöneticileri "süreci yakından takip ediyoruz."

Bandırma’da, Levent Mahallesi’nde, 19 Temmuz 2021’de işlenen cinayetin yargılanmasına Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmada, boşanmak üzere olduğu eşi Kader Kırık’ı(36) öldürmekten yargılanan Cüneyt Kırık(39) da ifade verdi. Mahkemede ayrıca savunma avukatının istediği üç tanık da dinlendi. Bunlar arasında Cüneyt Kırık’ın anne ve babası da bulundu.

Cüneyt Kırık, ifadesinde, daha önce emniyetteki ifadesinin baskı altında alındığını öne sürerek bu ifadeyi kabul etmedi. Barışmak için ayrı yaşadıkları eşinin çağrısı üzerine evine giderken, ertesi gün Kurban Bayramı’nda kullanmak için annesinin istediği bıçak ve bir poşetin içindeki tıraş malzemesi ile gittiğini belirten Cüneyt Kırık, eşinin psikolojik sorunları olduğunu, evde kendisine saldırmaya ve bağırmaya başladığını, bu sırada poşetin içinden düşen bıçağı alarak kendisine saplamak istemesi üzerine bıçağı elinden alarak, Kader Kırık’ın boğazına yaklaştırıp, “Susmazsan seni öldürürüm” dediği sırada Kader’in, bıçağın üzerine düşmesi sonucu olayın meydana geldiğini, daha sonra durumu polise ilettiğini öne sürdü.

ADLİ TIP RAPORUNDA 13 BIÇAK DARBESİ TESPİT EDİLDİ

Gaddarca hislerle eziyet çektirerek cinayet işlemek, hürriyetten yoksun bırakmak ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından yargılanan Cüneyt Kırık’ın öldürdüğü eşinin otopsi raporu da açıklandı. Bursa Adli Tıp Kurumu’nun raporunda Kader Kırık’ın boğazında en azından 13 kesik ve delik bulunduğu belirtildi. Mahkeme başkanının, Cüneyt Kırık’a, “Sen, bıçağın üzerine düştükten sonra bıçağı çektiğini söylüyorsun ama rapor, en azından 13 kesik ve delikten söz ediyor. Maktulün başı neredeyse kopma noktasına gelmiş. Buna ne diyorsun?” şeklindeki sorusu üzerine sanık Cüneyt Kırık, aynı iddiasını sürdürdü ve “Bıçak, boğazına değer değmez, hemen çektim” dedi.

Savunma avukatının ve tanıklarının, Kader Kırık’ın psikolojik sorunları olduğunu belirterek tedaviyi kabul etmediğini öne sürdürdükleri duruşmada, Cüneyt Kırık’ın tutukluluk durumunun devamına ve duruşmanın 15 Haziran 2022 günü, saat 09.18’e bırakılmasına karar verildi.

KADINLAR DERNEĞİ DURUŞMAYI İZLEDİ

Duruşmayı Kadınlar Derneği (Kadın-DER) yöneticileri de izledi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Kadın-der başkanı Esen Ersoy, kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin sona ermesini dileyerek, “Başta bu dava olmak üzere bu çeşit davaları yakından takip ederek suçluların cezalandırılmasını bekleyeceğiz” dedi.     ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı