Kadın Muhtarlar Akademisi-Almanya projesi

Kadın Muhtarlar Akademisi-Almanya projesi

Kenanoğlu, ?Kadınlarımızın kendilerine özgüveni artıyor."

Kadın Muhtarlar Akademisi Proje Koordinatörü Gökhan Kenanoğlu, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti. Kenanoğlu, başta Kadın Muhtarlar Akademisi-Almanya projesi olmak üzere çeşitli konularda bilgiler verdi.

Bandırma´da, 15-19 Aralık 2018 tarihleri arasında, 81 ilden 100 dolayında kadın muhtarın katılımıyla gerçekleşen Kadın Muhtarlar Akademisi´nin başarılı geçtiğinin altını çizen Kenanoğlu, Almanya projesinin Bandırma Muhtarlar Derneği ile bu anlamda faaliyet gösteren bir kurumun  işbirliğiyle gerçekleşeceğini açıkladı. Kenanoğlu ?Proje yerelde yapılan ulusal bir projeydi. Şimdi uluslar arası bir noktaya taşıyoruz. Bandırma Muhtarlar Derneği tüzel bir kişilik olduğu için böyle bir projeyi gerçekleştirebiliyoruz. Projemiz sayesinde Türkiye´de karar alma mekanizmalarında kadın adayların sayısının arttığını görüyoruz? dedi.

Türkiye genelinde kadın muhtar sayısının artmasından yana olduklarına işaret eden Kenanoğlu, ?Hâlen ülke genelindeki 55 bin muhtardan sadece 647´si kadın. Mart ayındaki yerel seçimde bu sayının artacağını düşünüyorum? dedi.

Önümüzdeki yerel seçimi ?demokrasi şöleni? olarak gördüğünü belirten Kenanoğlu, ?Kadınlarımızın kendilerine özgüveni artıyor. Biz de bu seçime pozitif ayırımcılık gözüyle bakıyor ve kadın muhtar adaylarını destekliyoruz. Türkiye´nin dört bir yanından kadın muhtar adayları bize ulaşarak aday olduklarını belirtiyor. Biz de kim olduklarına, nereden aday olduklarına bakmadan sayfamızda paylaşıyoruz? diye konuştu.

Kenanoğlu, son yıllarda muhtarların özlük haklarında iyileştirmeler olduğunu sözlerine ekledi.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli