KADIN A. ADAYLARI BİR ADIM ÖNDE

KADIN A. ADAYLARI BİR ADIM ÖNDE

Edremit’te sevilen isim Seval Bozkurt Partisi CHP'den aday adayı oldu!

31 Mart Mahalli seçimleri için Edremit'te Belediye Başkanlığına aday adayı olan kentin sevilen ismi Seval Bozkurt genel merkezin kadın kotası rüzgârını arkasına aldı. 

Edremit Belediye başkanı olmak için CHP’ye başvurular bugün tamamlandı. Edremitlilerin de yakından tanıdığı; 28. Dönem Balıkesir milletvekili adayı Eczacı Seval Bozkurt’da adaylar arasına katıldı.

​Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde, CHP’nin 4. sıradan Balıkesir Milletvekili adayı Eczacı Seval Bozkurt, Edremit Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. 2004 yılından bu yana emekçisi olduğunu söylediği Cumhuriyet Halk Partisinden, yaşamını kurduğu Edremit İlçesine, Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklamaktan onur duyduğunu söyledi.

BOZKURT CHP EDREMİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI BAŞVURUSUNU YAPTI 

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Seval Bozkurt, 5 Aralık Türk Kadınınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanındığı günün yıl dönümünde dosyasını CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş’a teslim etti. 

“SORUNLARI ÇÖZECEĞİM!”

Aday adaylığını Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması ile tüm Edremitlilere deklare eden Bozkurt;" 

2004 yılından bu yana emekçisi olduğum Cumhuriyet Halk Partimizden, Edremit İlçemiz Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanındığı günün yıl dönümünde, (5 Aralık) başvurumu yaptım. Çağdaş toplumların temel unsuru olan kadınların, çalışma azmi ve bu ülkenin yetiştirdiği bir “Cumhuriyet Kadını”olarak ,topluma olan sorumluluk bilinci ve dürüst hizmet anlayışıyla yola çıkıyorum. Başta çocuklar, gençler , kadınlar ve emekçiler olmak üzere tüm Edremit’liler daha mutlu daha güzel bir şehirde yaşamayı hak ediyorlar. Geleceği birlikte kurmak için sevgiyle, emekle ve sabırla yürüyeceğim. Edremit’in sorunlarını çözeceğim. 

Halkla birlikte, donanımlı bir ekiple , güçlü adımlarla dayanışma  içinde Edremit’i hak ettiği yerlere taşımak üzere yola çıkıyoruz, yolumuz açık olsun." Diye konuştu.

Halen sürdürdüğü 29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığını yürütmekte olup, CHP Genel Merkez Parti Okulu Parti İçi Eğitimde görev almıştır. Kadın hakları savunuculuğu ve kadın hareketi çalışmalarına büyük önem vermekte, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına katılım sağlamaktadır. 2017-2020 yılları arasında KADER Genel Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Bozkurt, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu, evli ve iki çocuk annesidir.



Anahtar Kelimeler: KADIN . ADAYLARI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı